Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Uddannelsesreformen kan torpederer Fagfotograf og FTP uddannelserne

Kommentar: De to uddannelser der er væsentlige pipelines for kvalificerede fotografer og TV folk til medier og kommunikation, kan med uddannelsesreformen ende med 10 gange flere elever på uddannelserne!

# Man kan kun hilse de uddannelse tiltag velkomne, der skal sikre arbejde til unge!

Men fri adgang til Fagfotograf og FTP uddannelserne, er stik mod al fornuft, og kan kun have en begrundelse i ”statistisk politisk”, når man ikke tager højde for beskæftigelse og uddannelsesmæssige realiteter.

Døve ører
På trods af mange bestræbelser for at få øre, fra DJ som repræsentant fra både elever samt uddannede og arbejdsgiver organisationen DI, er det lykkedes at få undervisningsministeriet til at vende begge øre til - som døve... 

For med uddannelsesreformen er der, stik mod alle anbefalinger åbnet for frit optage på fotograf- og FTP uddannelsernes grundforløbe - før man kommer på hovedforløb.

Var det så bare det. Men det er koblet med, at elever der ikke kan få en lærerplads skal i skolepraktik. Med den søgning der er til de to uddannelser kan det betyde 10 gange flere kommer ud på arbejdsmarkedet on få år.

Man stikker blår i øjnene på kommende elever
Det vil eksempelvis sige at disse elever skal ”leje” arbejdsplads på fagskolerne i 3 år af de 4 år fagfotograf uddannelsen tager. Den opgave er der ingen af fagskolerne, der kan løfte uden massive tilskud i form af lærer, udstyr og kvadratmeter...

Med en kreative lærepladsløsning som skolepraktik, der ikke kan løfte den opgave lærestederne har, ender man med at stikke de unge blår i øjnene og spille 4 år af deres liv i troen på at de får en uddannelse der giver arbejde.

DJ er på sagen
Med Fagfotografuddannelsen, FTP, Fotografiske Kommunikation og Fotojournalistuddannelsen, afspejler jobsituationen og freelance markedet at der er mere end almindelig juletrængsel inden for fotografaget.

Hvor alle de mange kommende FTP og Fagfotografelever skal finde arbejde er et af de mange spørgsmål, der har rejst sig i kølvandet på undervisningsministerens udmelding om frit optage på de to uddannelser. 

I DJ på Gammelstrand leder næstformand Lars Werge derfor en politiske proces i samarbejde med Beskæftigelses og Uddannelsesudvalget, PF, TV-gruppen og DJ:Fotograferne, der skulle sætte en stopper fde or ellers gode intentioner i reformen, der imidlertid er ende som det glade vanvid for FTP og Fagfotografuddannelsen.

Peter Thornvig, formand for DJ:Fotograferne

Kommentarer