Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ansøg om andel af de individuelle ophavsrets midler

Ansøgning til VISDA fordeling af digitale midler lukker den til 31. marts.

Penge

Måske fik du lavet indberetning sidste år for 2018. Men hvis du ikke fik har du nu chancen. Indberettede for både 2018 og 2019.

Du kan I år bruge Nem-ID, mulighed for at fortryde indtastning og fortsætte senere, mulighed for at se tidligere års indtastninger. Data om fortiden bliver automatisk preudfyldt i felterne for dem der meldte ind sidste år.

Indberetning af dine billeder, bruges til beregning af  individuelle ophavsretsmidler.
Det handler ikke om at være ansat eller freelancer, fotojournalist eller kommerciel fotograf - men om den værdi dine billeder udgør som grundlag i aftaler, der er indgået med en lang række danske undervisningsinstitutioner.

Giv ikke op på forhånd – se det som en fremadrettet investering i værdien af din ophavsret –
der holder i 70 år … efter man er død.


Hvis i  år er første gang du indberetter,  skal du bruge lidt mere tid på også at give oplysninger om ”fortiden” - før 2018. Fremover skal der kun indberettes for det foregående år. Tidligere oplysninger vil indgå i fremtidige beregninger af rettighedsmidler.

De oplysninger du registrerer i indberetningen, danner grundlag for din evt. andel af puljen med midler, som stammer fra de aftalelicenser, VISDA har indgået på rettighedshavernes vegne med en lang række undervisningsinstitutioner landet over. 
Ansøgningsperioden løber til 31. marts.

Det er vigtigt at du udfylder så fyldestgørende, præcist og reelt som muligt, så VISDA bedst muligt kan beregne eventuelt vederlag.

 > Du kommer til indberetningen her 

Udbetaling 
Udløser dine oplysninger vederlag, vil dette blive udbetalt som del af den årlige udbetaling fra VISDA, der finder sted i juni måned.

Har du spørgsmål til skemaet send mail til  djfotofonden@journalistforbundet.dk

VISDA repræsentere rettigheder til billeder, der er omfattet af ophavsretslovens bestemmelser om aftalelicens. DJ:Fotograferne er på vegne af rettighedshaverne sammen med 10 andre billedorganisationer i Danmark, medlem af VISDAS bestyrelse.