Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Thierry Cohen’s nat: Når det kunstige lys bliver slukket

Lysforurening har for længst slukket det vage lys fra stjerner og måne over storbyerne, som Cohen genskaber i sine fotografier

Thierry Cohen

Thierry Cohen SAN FRANCISCO


Jeg tænker lysforurening, hver gang jeg bliver blænder, når jeg kører hjem forbi Kløvermarkens oplyste fodboldbaner om aftenen og forstår missionen i Thierry Cohen's projekt.

Projektet
Det véd vi jo godt, når vi tænker os om. Thierry Cohen (1963) viser os med 'Darkened Cities' hvad vi har mistet, hvordan det kunne se ud, hvis vi slukkede byens lys, med en lysende stjernehimmel over os i stedet for det udefinerlige gråbrune vi nu ser, når vi en sjælden gang lægger nakken tilbage og kigger op.

Når vi mister kontakten med nattehimlen og det naturlige lys i 'byen der aldrig sover' bliver vi rottet i laboratoriets kunstige labyrinter. Dét, mener Cohen, påvirker både psyken og helbredet.

Cohen henter sine himmelbilleder fra steder uden lysforurening, hvor luften er ren og klar, på præcis den samme breddegrad som byerne, i store, øde områder som Atacama, Mojave ørkenen og Vest Sahara. De livløse byer er fotograferet i dagslys.

Udstillingen 'Darkened Cities' er en del af  'Mois de la Photo 2012' i Paris og kan ses på  Galerie Esther Woerdehoff til den 22. december. [fortsættes...]

Thierry Cohen

Thierry Cohen

Bogen
Projektet er  blevet til bogværket 'Villes eteintes' med Thierry Cohens billeder og tekster af Maylis de Kerangal og Jean-Pierre Luminet på Editions Marval 2012.
96 sider i stort format, 31 ill., stift bind, 35 €
Bogen kan nok kun købes ved henvendelse til galleriet i Paris.

Fotografen
Thierry Cohen er født i 1963 og har været autodidakt fotograf siden1985, først som assistent for David Seidner, siden for Bettina Rheims. I 1987 begyndte han at interessere sig for de digitale muligheder i fotografiet.

Han har som portrætfotograf fotograferet de kendte og berømte for de store pladeselskaber. Siden 2006 har Thierry Cohen arbejdet med siden personlige projekter. Læs mere

Se flere af Thierry Cohens billeder:  

Kommentarer