Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Stor interesse for STATUS:15

Få svar på de fem spørgsmål, der oftest er stillet om udstillingen, registrering og upload.

Holdet bag udstillingen er rigtig glade for den store interesse for STATUS:15. Den er bl.a. afspejlet i forskellige spørgsmål, hvor især fem går igen. Dem svarer vi på her.

- Skal billederne være anvendte/solgte?
Det er ikke et krav. Men når du uploader dine billeder, skal du ved de enkelte billeder i feltet "beskrivelse" uddybe eller forklare om baggrund, idé eller andet relevant om billedet. Dette indgår i kuratorernes vurdering.

- Kan en billedserie bestå af mindre end 8 billeder?
Ja, der kan være fra 2 til 8 billeder i en serie. Man kan ved upload angive, om kuratorerne må udvælge enkelte billeder fra en serie til udstillingen.

- Hvorfor får man 2000 kr., hvis man får udtaget billeder til udstillingen?
Da udstillingen skal promovere det professionelle fotografi,  har vi valgt at honorere de deltagende fotografer for at stille deres billeder til rådighed for dette formål. Det gør vi frem for, som det er tilfældet ved konkurrencer og lignende, at tage betaling for, at fotografer kan give deres bud på udstillingens billeder.

- Hvorfor ligger perioden for upload af billeder i en del af sommerferien?
Det er med den bagtanke, at man på dette tidspunkt ikke på samme måde er hængt op med arbejde og derfor har tiden til at finde de billeder, man vil byde ind med.

- Er mine billeder relevante for STATUS:15?
Flere har fortalt, at de er i tvivl, om deres billeder vil være relevante for udstillingen. Det er netop der, hvor vi ikke tydeligt nok kan understrege, at det ikke er formålet med eller målgruppen for ens billeder, der er afgørende. Vi efterlyser bud fra alle fagets discipliner for med udstillingen at kunne afspejle de mange forskellige områder, hvor netop det professionelle fotografi gør en forskel som et blikfang, budskab eller til fordybelse.

Læs mere om STATUS:15.