Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Steve McCurry - aftermad på MasterMeeting

11 af de 33 deltagere skriver om arrangementet og deres møde med en stille og nøgtern kollega, dedikeret til fotografiets fortællekunst gennem et langt og produktivt liv som fotograf

Michael Harder

Michael Harder


Joshua Andrew Gross
Tak for en dejlig og specielle oplevelse i dag. Udstillingen er fantastisk! Det var også spændende at møde Steve og høre lidt om hans arbejde. Hvis jeg kunne vælge et overskift vil jeg sige "manden bag kameraet". Det var ikke så informativ omkring marked og hvor vi skal henne som det blev lagt op til men det var også  OK. Han var meget ærlig i sit svare.

Peter Elmholt
Tak for et dejligt arrangement. Jeg havde til tider svært ved at høre hvad Steve sagde, måske var han træt. Men rammerne for arrangementet var meget flot, og godt tilrettelagt. Gode spørgsmål i salen, og selvfølgelig - Fede billeder!!

Klaus Bo
Det var jo som sådan ganske fint arrangeret og tankerne bag var rigtig gode. 
Desværre synes jeg ikke rigtig, at Steve McCurry 'leverede varen' og derfor var det egentlig meget lidt,  man gik hjem med.

Det skyldes ikke at det var arrangeret forkert eller at debatpunkterne var dårlige, men mere McCurrys manglende kommunikative evner.

Jeg er nemlig ikke i tvivl om, at han har reflekteret rigtig meget over tingene, men han formåede ikke at kommunikere det ud. Han talte konstant i halve sætninger og svarede egentlig sjældent rigtigt på spørgsmålene. Derfor blev udbyttet desværre noget småt.

Når ovenstående er sagt, vil jeg dog pointere, at jeg har meget stor respekt for manden og hans evner som fotograf. Han virker også til at være virkelig rar og behagelig mand, som har fået lov til at gøre  det han er bedst til og det han har lyst til.

Thomas Cato Petersen
Jeg har kun ros til arrangementet, og jeg er super glad for, at få disse muligheder som DJ giver sine medlemmer. Så flere af disse.[fortsættes...]

Thomas Cato Petersen

Thomas Cato Petersen

Peter Thornvig
MaCurry er som Magnum fotograf ikke hvad der billedmæssigt forbindes med Magnums foto stil. De voldsomme og ofte brutale foto skildringer, der tegner  tætte portrætter fra verdens brændpunkter. McCurrys udstilling viser næsten poetiske skildringer med mennesket i centrum – selv fra de brændende og krigshærgede hærgede områder, vi eller kun ser i lyset af krigenes gru.

På mødet med McCurry var det ikke lige til at komme tæt på hans professionelle liv. Stille og beskedent gik han uden om. Og på mange måder var det kendetegnede for hele mødet med McCurry.  Copyright, modelrealease, bogholderi og andre forstyrrende elementer, der ikke havde direkte forbindelse til hans arbejde i marken, var støj! Hans agent(er) var hans alter ego, der sikrede jobbene.

Afghan Girl, et af hans hovedværker fra 1985, skulle i 2002 have en følger  med en gen-fotografering, 

Efter ugers anstrengelser lykkedes det et  team fra National Geographic at finde pigen, der havde lagt ansigt til det ikoniske portræt. Et hårdt liv havde sat sit præg på Sharbat Gula, 17 år senre, fortalte McCurry. [fortsættes...]

Peter Thornvig

Peter Thornvig

På spørgsmålet, hvorfor billedet efter alle anstrengelserne ikke var med på udstillingen i Øksnehalden, gled McCurry af, med en indikation af at det bl.a. handlede om penge...

Men selv i lyset af McCurrys tilbageholdenhed, var inspirationen i hans billeder og historierne bag en fin oplevelse.

Vagn-Ebbe Kjær
Steve McCurry er en ærlig fotograf som kendte sine fotografiske inspirationkilder. MC. Arbejder hårdt for at et ethvert godt billede skal være et ikon.

Det er sjovt at alle National Geographic altid taler om ( og savner) NG's ødsle film og pengerigelighed - inden de taler om billederne.

Flot arrangeret udstilling i bedste kvalitet.  Tankevækkende at man i dag kan vise hvert billede på en 45" fladskærm til samme pris som en monteret print, men på denne udstilling giver mulighed for at tænke over hvert eneste fine print som fotografiske ikoner af ypperste kvalitet og med stor fotografisk indeleven. Verdenen forandrer sig både foran og bag ved kameraet, som den efterfølgende diskussion også vise.

Emil Jakobsen
Det var sjovt at møde en stille og rolig fyr med begge ben på jorden, og en helvedes masse oplevelser i rygsækken.  Man kan ikke andet end at se op til ham, trods hans højde :)

Derrick Butler
It was a real pleasure to meet Steve McCurry. A man that is real and down to earth. He has taken one of our times most iconic portraits, namely 'the afghan girl' but has remained in my opinion true to himself and to those he shares his time with. 

The pictures in this exhibition are a bombardment of colors especially in contrast to the traditional black and white photography of other masters of photography. 

But, be it the kodachrome or the digital revolution that has made color photography more accessible, color is here to stay and inspire. Indeed as Steve McCurry would say 'the world is in color, it is more logical to shoot in color.' On that note thanks for this wonderful and unique opportunity!

Joan Gram Møller
Fantastisk flot og stor udstilling. Arrangementet havde en god/bred plan for dagen og en god længde.

Havde dog håbet på, at Steve ville fortælle lidt mere om sine tanker og historier bag sine billeder, han var lidt for stille.

Savner virkelig flere af disse arrangementer, så find endelig på flere :-)

Carsten Snejbjerg
Udstillingen er noget af det smukkeste jeg har set. Den tog i sig i den grad ud fra sin smukkeste side. hele problemet kommer desværre med hoved personen, som jeg desværre synes efterlader mig med et fladt indtryk. 

Jeg havde håbet på dybere historier, refleksioner, og især reflektioner i forhold til hans inspirationskilder. Det blev desværre bar en gennemgang af fine billeder.Men måske burde vi som publikum have været bedre til af stille spørgsmål?.

Jeg fik mødt manden, set de fine billeder og havde alt i alt en god dag :-)
Håber at i stadig har mod på tilsvarende arrangementer i fremtiden :-) Tak!

Helga C. Theilgaard
Passion for photography. Commitment. The decisive moment. Engaged persons.The value of a good photograph.

Kommentarer