Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Så er det igen tid til at hylde danske fotografi

Verden har aldrig været mere visuel. Så der er al muligt grund til at hylde dem, der gør det særlig godt. Det sker i år, når FOTOGRATULA-prisen endnu en gang uddeles til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort noget særligt for fotografiet. Kender du en, der fortjener prisen?

Fotogratula

 

Der var mange kvalificerede blandt de indstillede i 2014, da dansk fotografis ærespris, FOTOGRATULA-første gang blev uddelt. Vinderen i 2014 var Morten Bo fra den fotografiske billedskole, Fatamorgana, der i mange år har været rugekasse for en række fotografiske talenter. Og nu er det snart tid til at indstille dem, der skal vinde FOTOGRATULA-prisen i 2016. 

Formanden for DJ:Fotograferne, Peter Thornvig, der var med til at indstifte prisen i 2014 glæder sig allerede nu til at se, hvor mange der i år bliver indstillet til prisen.

”Fotografi er meget andet end at trykke på knappen. Disciplinerne spænder bredt over alt fra portræt, kommunikation, reklame, kunst, journalistik – sammen med alle dem, der beskæftiger sig med undervisning, kuratering og meget anden inden for faget. Det synes jeg, prisen sætter fokus på, og derfor glæder jeg mig til at åbne for indstillingerne efter sommerferien,” siger Peter Thornvig.

Indstilling fra 15. august
Den officielle indstillingsperiode løber i år fra 15. august til 15. september. Derefter vil en dommerkomité udvælge en vinder. Prisen gives til ”en person, en gruppe eller en institution, der har gjort noget særligt for dansk fotografi. Det være sig politisk, kunstnerisk, teknisk eller andet, der har løftet det professionelle fotografi og sikret dets fortsatte udvikling som kunstart, som journalistik eller som kommerciel formidling”. Med prisen følger 20.000 kr.

”Der er mange, der gør noget, som har betydning for den måde, fotografiet udvikler sig. Det kan være et enkelt menneske, der repræsenterer en særlig stil, men det kan også være en hel institution. Sidste år var det jo en skole, der vandt, men det er slet ikke sikkert, at det bliver det igen,” siger Peter Thornvig.

Sæt kryds - prisuddeling 20. november
Prisen uddeles igen i år på Dansk Journalistforbunds Fagfestival. Festivalen samler traditionen tro store dele af den danske mediebranche og giver derfor et godt fagligt udgangspunkt for at fortælle den gode historie og det professionelle fotografis betydning og udvikling.

”Verden har aldrig været mere visuel, og der skal selvfølgelig være fokus på, hvem der gør det godt. Det er det, der er formålet med FOTOGRATULA, og jeg kan kun opfordre til, at man allerede nu gør sig tanker om, hvem der kunne være en værdig modtager af prisen i 2016”, siger Peter Thornvig.