Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Priskomite FOTOGRATULA 21

Har du dit et bud på hvem, der fortjener at blive hædret med FOTOGRATULA 21, dansk fotografis ærespris?

INDSTILLING


Sende en mail til djfotograferne@journalistforbundet.dk med dit bud på hvem, du mener, vil være en værdig modtager af prisen.
Indstillingen skal være motiveret og må max. være på 2500 anslag inkl. mellemrum.
OM  FOTOGRATULA >

PRISKOMITEEN 

 

Sarah Giersing

Siw Aldershvile

Sarah Giersing
- Sarah er uddannet historiker. Hun arbejder i dag som Program- og Udstillingschef på M/S Museet for Søfart og har siden 2002 arbejdet med formidling og kulturarv. Hun har specialiseret sig i fotografi og har blandt andet stået i spidsen for Den Nationale Fotosamling (tidl. Det Nationale Fotomuseum) ved Det Kgl. Bibliotek fra 2013-2021.  
- Sarah har kurateret en række fotoudstillinger indenfor dokumentar- og kunstfotografi, hun har skrevet om fotografihistorie og været Portfolio reviewer i en række sammenhænge.  
 

Gunner Byskov

Ragne Sigmond

Gunnar Byskov
- Gunnar  arbejder som souschef og studieleder på Medieskolerne i Viborg, som han var medstifter af tilbage i 1994. Udannet kunsthistoriker og et pædagogikum i billedkunst. Siden 2003 har Gunnar Byskov udover sit arbejde intenst studeret den danske satiriker, kunstner og fotograf Marinus Kjeldgaard. Gunnar Byskov har arrangeret og kurateret udstillinger i Danmark, Tyskland og Frankrig, og udgivet artikler i Samvirke, Objektiv og KATALOG, lige som han har udgivet flere bøger om Marinus Kjeldgaard på danske, tyske og franske forlag. 

Ole Christiansen

Selfie

Ole Christiansen
- Ole  blev uddannet fotograf i 1980 og er blandt andet kendt for sine covers til Euroman og pladeomslag til bands som Sort sol, TV2, Thomas Helmig og mange andre. 
- Gennem årene har Ole Christiansen leveret billeder til bøger, magasiner, pladeomslag, årsrapporter mv. En særlig interesse har været musikfotografering, portrætter og stærkt grafisk understregede bylandskaber.
Ole Christiansen har udstillet i mange sammenhænge og er repræsenteret i Nationalhistorisk Museum, Frederiksborg Slot, Hillerød, Det Kongelige Bibliotek, København, Museum for fotografisk kunst, Brandts, Odense. Ole Christiansen har desuden udgivet bogen ”Fotografier” på forlaget Peoples Press. 
 

Banja Ratthnow

STUART MCINTYRE

Banja Rathnow
- Banja er uddannet kunsthandler hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner og kunsthistoriker fra l’Ecole du Louvre i Paris inklusive en overbygning i museologi og formidling.
- Hun har været Bruun Rasmussens repræsentant i Paris, lige som hun har foretaget vurderinger og salg til udlandet for auktionshuset i Danmark.
- Hjertet banker især for fotografi og fotobøger, og Banja har såvel i Paris som i København arrangeret en lang række udstillinger af fotografi og samtidskunst. Hun har haft eget galleri i Paris og driver nu sammen med Lis Clausen Banja Rathnow Kunsthandel og Clausens Galleri i Studiestræde i København. https://banjarathnov.com/
 

Peter Thornvig

Michael Harder

Peter Thornvig
- Uddannet fagfotograf 1973. Har arbejdet som freelancefotograf siden 1976 med hovedvægt i kommunikationsopgaver for bl.a. DSB og Banedanmark.
- Var samtidig faglig aktiv i Fotografisk Landsforbund, Grafisk Kartel frem til 2000.
Efter fusion med Dansk Journalistforbund, var Peter Formand for DJ:Fotograferne fra april 2000 til september 2021, hvor ophavsret og respekten fotofotografi og fotografer har været hans mærkesager.