Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Photoshop de luxe

De 12 deltagere der mødte op til DJ:Fotograferne's MasterClass i Photoshop Photoshop som superbruger den 25. oktober om morgenen, afsluttede MasterClass den 26. oktober om aftenen, som super de luxe brugere.

Dennis Møller

Dennis Møller


Interessen var overvældende, da DJ:Fotograferne annoncerede en MasterClass i Photoshop. De 12 deltagere måtte findes ved lodtrækning, og ventelisten talte over 40 navne til kurset med de to internationale kapaciteter udi retoucheringens kunst, der ville delte deres teknikker til både at skabe bedre resultater og til at gøre arbejdsgangene mest effektive.

Underviserne
 

Pratik Naik, USA, er en high end retouchør, der arbejder internationalt med opgaver inden for reklame og editorial. Hans arbejde har været publiceret i prestigefyldte modemagasiner som Elle, Vogue, Marie Claire, GQ og Harper’s Bazaar. Hans hjemmeside: http://solsticeretouch.com/

Roderique ”Dracorubio” Arisiaman, Holland, arbejder med fotografi, fotomanipulation og design. Hans billedhistorier er bl.a. inspireret af mystik, science fiction og fantasy. Han underviser internationalt på workshops og kurser. Hans hjemmeside: http://dracorubio.com/

En af de heldige 12 var fotograf Camilla Hey, der har været selvstændig i godt 15 år og har arbejdet med Photoshop lige så længe.

”Det var et super kursus. Jeg har savnet helt vildt meget, at der også var kurser på et højt niveau. Selvom jeg har masser af erfaring, er det vigtigt at følge med udviklingen og lære noget nyt hele tiden,” siger hun. 

”Ikke bare lærte jeg nogle teknikker, der gør min billedbehandling hurtigere og smartere, men det var også fedt, at alle kursusdeltagere var på samme erfarne niveau, så vi kunne sparre med hinanden i pauserne og udveksle fifs.”

Internationale kapaciteter underviste
Masterklassen fandt sted lørdag-søndag 25.-26. oktober i København, og underviserne var to internationalt berømmede retouchører: Pratik Naik, USA, og Roderique ”Dracorubio” Arisiaman, Holland. Begge arbejder med opgaver for de største magasiner og bureauer.

Pratik Naik, der især arbejder med behandling af beauty- og modebilleder, stod for lørdagens program. Fokus var på teknikker til hud- og portrætretouchering og ikke mindst på, hvordan man optimerer sin arbejdsgang, så den bliver enkel og mest effektiv. Dracorubio var ’på’ om søndagen og tog deltagerne med på en rejse i avanceret Photoshop-manipulation.

Dennis Møller

Dennis Møller

Lærte nye effektive metoder
”Kurset var et megafedt initiativ med meget fokus på det tekniske,” siger endnu en af deltagerne på mesterklassen, fotograf Louis Stilling fra den fotografiske virksomhed Skovdal & Skovdal.

”Det er sjældent, der er den slags tilbud fra de foreninger, jeg er medlem af. Jeg lærte nye effektive måder at bruge værktøjerne på, og det kan jeg lære videre til mine kolleger,” siger han.

Det var savnet af kurser for rutinerede brugere, der var baggrunden for, at kursusleder fotograf Dennis Møller, medlem af DJ:Fotografernes bestyrelse, tog initiativ til mesterklassen. 

Dennis Møller

Dennis Møller Workflow

”Vi er garvede photoshoppere og ved godt, hvad der ligger i Photoshops værktøjskasse, men mange ved ikke, hvordan værktøjerne bruges mest optimalt,” siger han. 

”Deltagerne blev præsenteret for nye måder at gøre tingene på, så både deres resultater og workflow blev bedre, og de ultimativt kan blive mere produktive.”

Vigtigt at dele sin viden
Selv har Dennis Møller ofte følt det nødvendigt at kigge ud over grænserne for at få ny inspiration til sin billedbehandling. I den forbindelse har han talt en del med Pratik Naik. 

Dennis Møller

Dennis Møller Skal det færdige resultat være i top er det vigtigt at processerne i workflow indtænkes allerede i optagelserne, og at værktøjsfunktionerne i PS kan udnyttes "helt ud i hjørnerne".

”Han er knalddygtig, og så holder han ikke sin viden for sig selv. Det er sjældent, at man møder nogen af hans kaliber, der har lyst til at lære fra sig,” siger Dennis Møller, og netop at lære fra sig og dele sin viden er en vigtig pointe for ham.

”Hvis vi bliver dygtigere til at dele viden og dermed hæver niveauet generelt, og hvis vi sparrer med hinanden i stedet for at sidde med alt selv, giver det måske en bedre forståelse og selvsikkerhed, så man ikke fristes til at lade sine priser falde af frygt for, at kunderne vælger et billigt alternativ frem for kvalitet."

Kommentarer