Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Pænt nej tak til DFF udløser vrede

Dagen igennem har indlæg og debat på DFFs (Dansk Fotografisk Forening) webside svunget pisken over de 14 afgangselever fra Medieskolerne i Viborg, der har frabedt sig DFFs tilstedeværelse omkring afslutningen på deres uddannelse

Åbent brev fra DFF til eleverne
Elevernes holdning, har fået DFFs formand Jens Erik Bæk til at reager med et åbent brev til eleverne at de ikke ønsker at DFF deltager i festlighederne ved deres afgangsprøver. 

På DFFs hjemmeside skriver formanden og fotografmester Jens Erik Bæk om elevernes valg blandt andet: ”Om denne årgang så skal blive ‘generationen der snublede i starten’ eller ‘de overlevende’ vil tiden vise”.

Der til er der fra DFF medlemmer samme sted kommet en række knubbede kommentarer  i debatten og beskyldninger om Medieskolernes rolle i sagen.

Skideballe fra  DFF 
En af de 14 elever, der ønsker at være anonym, fortæller at han før DFFs åbne brev til eleverne, havde fået en opringning fra DFFs foreningschef Bent Nygaard

Da opringningen åbenbar ikke fik ændret holdningen om DFFs rolle omkring elevernes afgang, endte samtalen med at ”elevernes handling havde konsekvenser for kommende elevhold ” og at ”man ville gå videre med sagen over for skolen”. 

De 14 elever,der om et øjeblik er på  jobmarkedet, er et voksne hold med en gennemsnitsalder på 27, hvor flere er gift, har børn og en anden uddannels bag sig.

Svar med begge ben på jorden
Eleverne der alle er medlem af DJ:Fotograferne, fortæller selv:  ”Vi har valgt at takke nej til DFFs pris. Prisen, et medlemsskab af DFF, er som udgangspunkt ikke noget som vi pt. finder interessant og aktuelt. Derfor synes vi også at det ville være unfair, både over for os selv og DFF, at modtage en pris og et medlemsskab, som ingen af os ønsker.”

”Vi har, efter 4 års uddannelse på både skolen og i virksomhederne, et stort og godt netværk, både nationalt og internationalt på tværs af årgangene og brancher. Dette stærke netværk er måske også grunden til at mange nyuddannede fotografer ikke ser DFF som et relevant tilbud.”

Læs hele svarte fra de 14 elever her

Kommentarer