Gå til hovedindhold
Bliv medlem

NYE MEDIEAFTALER

Aftalesættet omhandler priser for foto, tekst, grafisk arbejde m.m. til faglige organisationer. Men aftalen er også en god guid til prisberegning på andre områder!

Medieaftaler

Dump

Highlights i det nye aftalesæt der gæller frem til 2023, hvor aftalen skal genforhandles:

* Alle satser reguleres hvert år med 2,0 procent. DMA, Aller og Egmont gav i en lukket model 1,55 procent hvert år, hvilket har været rettesnoren for mange andre overenskomstforhandlinger for ansatte.

* Der er en ny minimumsbetaling af både tekst og foto er 906 kr. inkl. ferietillæg i 2020

* Der er kommet en ny paragraf om ”Produktion af podcast” på 1.107 kr. pr. time inkl. ferietillæg. Taksten for undervisning/rådgivning i produktion på podcast landede på 1.245 kr. pr. time inkl. ferietillæg.

* Taksten for arkiv- og udvalgsbilleder er blevet hævet fra 711 til 877 kr. (906 inkl. ferietillæg).

* Taksten for gentagen gengivelse afskaffes som selvstændig takst. Gentagen gengivelse (generelt frikøb/genanvendelse) med ubegrænset brug på egne medier/platforme honoreres med 50 % af prisen på den samlede opgave. Der indføres en selvstændig takst for billeder til brug i pressemeddelelser, som svarer til den gamle takst for gentagen gengivelse i Medieaftalerne frem til 2020.

* Der er for fotodelen kommet en GDR-bestemmelse som siger, at kunden skal sikre, at der i forhold til anvendelsen er taget stilling til GDR-forhold.

*I den grafiske del sikres krediteringen med følgende sætning: Tegnerens navn anføres ved tegningen. Denne kreditering er gældende uanset medie, dvs. også ved udgivelser på nettet, hvor tegnerne oplever det største problem.

* Så er der nogle redigeringer, hvor vi f.eks. ændrer ”manuskripter” til artikler m.v., men det er alt sammen sproglige ting uden ændringer i indholdet som sådan. Redigeringerne havde til formål at understrege og er foregået i den ånd, at medieaftalerne handler om redaktionelle produkter og derfor er det også vigtigt at bruge tydelige udtryk som ”redaktion” fra den redaktionelle verden.

> Hent hele aftalen her som PDF

 

Kommentarer