Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nye brugervilkår på Facebook

Når Facebook ændrer sine vilkår efterlader det forskellige opfattelser af hvad det betyder, og brugerne er mere i vildrede end oplyst. Copydan BilledKunst har set på de nye vilkår

# ”Der er intet, som ændres i forhold til vilkårene for de immaterielle rettigheder (ophavsret til billeder, red.)”, indleder juridisk konsulent Christine Emilie Græsholt i Billekunst i sit svar på spørgsmålet og fortsætter:

”Derimod gør Facebook flere steder i sin politik og vilkår opmærksom på, at man skal sørge for at have rettigheder til det indhold, man deler på Facebook, og at man ikke må slå noget op, der krænker eller overtræder andres rettigheder. Desuden er der et værktøj til at anmelde påstande om krænkelse af immaterielle rettigheder.”

”Hvad angår teksten, som folk er begyndt at skrive på Facebook som statusopdatering, så har den ingen betydning for Facebooks vilkår, og der er i øvrigt heller ingen ændringer i forhold til billedrettigheder på Facebook eller vores juridiske/politiske holdning til det. Hvor idéen til sådan en tekst er opstået ved vi ikke, men næsten samme tekst florerede på Facebook under sidste ændring”.

På følgende link finder I en artikel fra Politiken, som netop handler om de vildledende statusopdateringer, og hvor Facebook også siger, at det ikke er rigtigt, at de foretager ændringer i relation til ejerskabet af brugernes information og indhold:

http://politiken.dk/forbrugogliv/digitalt/internet/ECE1824779/facebook-advarer-mod-boelge-af-vildledende-statusopdateringer/

Kommentarer