Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nomineret til FOTOGRATULA 21

Priskomiteen har nomineret 3 af 14 indstillinger

Bland 14 relevante indstillinger fra 22 indstillere, har priskomiteen peget på tre indstillinger som nominerede.

Prismodtageren offentliggøres lørdag d. 6. november på FOTOGRAFIETS DAG.
Mere om FOTOGRAFIET DAG. Tilmelding er gratis men nødvendig.

Nomineret:

Copenhagen Photo Festival
Festivalen er den største nordiske festival af sin slags med mere end 50 udstillinger fordelt på vidt forskellige lokationer i København, der præsenterer forskellige fotografiske discipliner og stilarter for et bredt publikum.

Gennem hårdt og dedikeret arbejde siden 2009, hvor Julie Klitbo og Rasmus Ranum fik ideen til festivalen, er det i dag lykkedes Copenhagen Photo Festival at skabe stadig større synlighed og interesse for dansk fotografi, med Maja Dyrehauge Gregersen som festival direktør. I særdeleshed ved at bidrage til stigende almen forståelse af de mange facetter af dansk fotografi i en kontekst, der har øje for at formidle de fotografiske kvaliteter til et bredt publikum.

Gennem 11 intense dage i juni, præsenterer Copenhagen Photo Festival hvert år det bedste inden for dansk og international samtidsfotografi rundt om i byrum og på kunst-og kulturinstitutioner, cafeer og gallerier gennem en stadig mere velorkestreret fotofestival, der også har vundet international anerkendelse og der med styrket kendskabet til dansk fotografi.

Nomineret:
Atla. Nordic Platform for Emerging Photography
Atla er en ”græsrodsorganisation”, der er etableret for at give vækstlaget inden for dansk fotografi en platform til det danske og internationale kunst- og medielandskab gennem en nordisk forankring.

Cecilie Skovdal Stephansen, Linnea Frandsen, Amanda Skovmose Kjær og Sara Gangsted er de fire kvinder, der står bag Atla og udvikler organisationen med deres respektive faglige kompetencer inden for kunst og dokumentarfotografi, designteknologi, museologi og kuratering, Og ikke mindst med det tilfælles, at de brænder for fotografiet. 

Atla har siden lanceringen i 2018, den gang som ”Ungt Rum”, arbejdet for at udbrede viden om danske og nordiske fotografer blandt andet gennem udgivelsesprojektet ’Atla on Paper’, hvor de på tværs af kunstneriske udtryk samlede forskellige fotografer i kunstneriske fotomagasiner.

I Atla eksperimenteres med fotografiets æstetiske udtryk, og hvert år arrangeres events som udstillinger, talks, performances, poesioplæsning, workshops og filmvisninger, hvormed de fire kvinder skaber flere forskellige måder at opleve fotografiet på. Atla har ikke kun det danske men det nordiske fotograf-vækstlag i centrum, for at flest muligt får øjnene op for fotografiets kvaliteter og muligheder.

Nomineret
Mette Sandbye

Gennem mere end 30 år har Mette Sandbye forsket i fotografi og takket være hendes engagement, har Danmark for første gang et professorat i fotografistudier på Københavns Universitet – som hun i øvrigt selv varetager.

Som underviser og vejleder har hun generøst delt ud af sin viden og har inspireret mange studerende til at fokusere på fotografi. Derfor har vi dag veluddannede fotoforskere i Danmark, der på forskellige institutioner arbejder videre for at udbrede kendskabet til fotografiets værdier.

Mette Sandbyes dedikerede arbejde for fotografi begrænser sig ikke til den akademiske verden. Som forfatter til bøger, artikler, anmeldelser af fotoudstillinger, og i rollen som kurator, debattør og dommer i fotokonkurrencer, bidrager hun med sin energi væsentligt til at gøre opmærksom på vigtigheden af at tage alle dele af det fotografiske udtryk alvorligt på lige fod med andre kunstneriske udtryk.