Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Lennart Nilsson fylder 90 den 24. august

Han er manden med solid og banebrydende fotografisk håndværk, nysgerrighed og estetisk sans, der gennem årtier har lukket os ind til naturenes ofte skjulte mysterier, med sine fascinerende fotografier

Lennart Nilsson

Lennart Nilsson


Siden barndommen  har Lennart Nilsson været drevet af nysgerrighed og fascination over naturen og livets oprindelse.

I han mange billedserier, skildres overraskend og ofte usete sider af naturens mysterier. På en gang som videnskabelig dokumentation og populistisk information i bedste forstand.

Som ung fik et mikroskop af sin far og byggede sit første forstørrelsesapparat af et gammelt kamera. Nysgerrigheden gjorde ham til en af Sveriges mest kendte og hædrede fotografer. Ganske mange medlemmer af DJ:Fotograferne, mødte Lennart Nilsson på vores fagsymposium på IT Universitetet for nogle år siden.

Det eneste nummer af Life Magazine, der har solgt hele oplaget på 8 millioner eksemplarer, var det der bragte Lennart Nilssons serie 'Et barn bliver til'.

Billederne kan nu ses på det smukke Läckö Slot på Läckö i Väneren i Sverige sammen med næsten magiske håndkolorerede kæmpeprint af millimeterstore, 80 millioner år gamle forsteninger, fundet i et lerlag nord for Ivösjön,

Der kan også ses en udmærket video, hvor Lennart Nilsson fortæller om sit arbejde.

Link til Lennar Nilsons verden:
www.lennartnilsson.com/ett-barn-blir-tillutstallning/
www.lennartnilsson.com 
www.sundbysally.blogspot.com

Kommentarer