Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kunstdirektøen og publikum om dansk fotografi

Fotografisk Salon i Aarhus: En aften med Erlend Høyersten, direktør for AROS, der i dialog med publikum, skal sætte ord på dansk fotografi - også som emner til kunstmuseernes søm i væggene

Selfie

Selfie

Erlend Høyersten

Født 17. oktober 1972 i Bergen. Er norsk kunsthistoriker og museumsdirektør. Fra 2004 til 2009 var han direktør ved Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand, Norge. Fra september 2009 avd. direktør Kunstmuseene i Bergen, avd. Bergen Kunstmuseum. Fra september 2010 har han vært direktør for Kunstmuseene i Bergen, Norge, som senere skiftet navn til KODE. Fra januar 2014 direktør for ARoS Aarhus Kunstmuseum, Danmark. Han er cand. phil. i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen 1999./ Wiki

Tirsdag d. 28. oktober kl. 19.30 på Skyderiet
Der er en kun plads til omkring 80 i Skyderiet. Det er som altid først til mølle, så tilmeld dig hurtigt på svar@fotografisksalon.dk - og kom i god tid til selve arrangementet.


Da Erlend Høyersten for et år siden blev udnævnt til direktør for ARoS, lavede folkene bag Fotografisk Salon  en aftale om en aften, hvor hans tanker om fotografiet som en kunstart bliver matchet med en konfrontation med en række fotogtafier - i dialog med publikum. Et emne vil være, hvordan han ser på fotografi som udstillingsmulighed på AROS.

Udfordring
Erlende Høyersten indleder med at fortælle om sit syn på fotografiet, hvorefter han præsenterer for en række billeder af fotografer. Vi vælger både fotografer og billeder. Han får ikke billederne at se i forvejen og må forlade sig på sit kuratoriske blik og sin kunstneriske intuition for at komme med spontane kommentarer til værkerne. 

Det samme kan publikum -  så mon ikke der kan opstå en rigtig god diskussion !

Kommentarer