Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Konfliktvarsel til TV2-regioner

Efter resultatløse overenskomstforhandlinger siden starten af januar, har DJ nu besluttet at varsle konflikt pr 1. september mod Foreningen af TV2-regioner.

En enig hovedbestyrelse traf beslutningen på med baggrund i TV 2-regionernes manglende vilje til at komme med et realistisk økonomisk udspil som begrundelse. Konfliktvarslet omfatter alle DJ faggrupper på TV2-regionerne.

”Vi har lavet bedre resultater med både DR, der også er licensfinansieret, og med TV 2/Danmark, der er reklamefinansieret og derfor også er ramt af den øjeblikkelige annoncekrise.” siger DJs forhandlingsleder, Henrik Bruun. 

Der var ellers god fælles forståelse af tekstændringer i overenskomsten, men det er stor afstand mellem DJ og TV2- regionernes opfattelse af  den økonomiske del, der skal skabe balancen til ændringerne i overenskomsten.

DJs seneste økonomiske udspil til en 2-årig aftale ligger på 3,6 procent, som ret præcist svarer til, hvad TV2-regionerne er sikret i licensstigninger i perioden. TV2-regionernes øjeblikkelige bud ligger på 2,2 procent. ”Og det er helt enkelt for lidt”, siger Henrik Bruun, der også konkludere at almindelige forhandlinger efter vores opfattelse ikke længere fører nogen vegne.

Der er ikke aftalt nye forhandlingsmøder inden konfliktvarslet træder i kraft.

Kommentarer