Gå til hovedindhold
Bliv medlem

KOMPONISTER HÆDRER FOTOGRAF

GORM VALENTIN modtager en æres-hæderspris for sin billeddækning af dansk musikliv i som fotograf formår at komme tæt på musikken som kun få

Gorm Valentin

Daniel Nielsen


Komponisternes hæderspriser blev uddelt onsdag ved en stor fest i Musikhuset Vega i København. Med priserne følger statuetter og 25.000 kroner til hver af de fire modtagere.

Det er landets 1700 professionelle komponister og sangskrivere inden for det rytmiske område, der for 35 gang hædrer personer, der har markeret sig ekstraordinært inden for dansk musikliv.

Det blev også en markering af selve kunsten og kulturen, da komponistforeningen DJBFA / Komponister og Sangskrivere sammen med flere end fem hundrede professionelle komponister, sangskrivere og repræsentanter fra kulturlivet onsdag aften uddelte årets DJBFA hæderspriser.

Komponist og formand for de 1700 komponister og sangskrivere, Susi Hyldgaard, opfordrede til, at danskerne husker at værdsætte kunsten.

- Kunstnerens gave til os er oftest som udgangspunkt skabt selvisk. Men så deles den efterfølgende med os som en gave, vi alle kan spejle os i. Og kunsten ér en gave. Uanset om den sælger eller ej; om vi kan li´ den eller ej og uanset om den flytter en lille sten for os eller hele bjerge. Derfor skal vi huske at værdsætte den, understregede Susi Hyldgaard, da hun overrakte årets tre hæderspriser til markante kolleger og en fjerde æres-hæderspris til en markant personlighed i branchen.

Om æres-hædersprisen til Gorm Valentin, sagde Susi Hyldgaard blandt andet:
- Gorm Valentin fanger øjeblikket. Han ser det meste. Han kender dig næsten før, du selv gør. Han mærker også, hvor du er på vej hen og hvor du har været. Men han siger det ikke til nogen. Han viser det i sine billeder. Han fanger musikken der, hvor den bliver tænkt. Næsten før den er spillet. Og får med sine sort-hvide billeder det hele til at spille igen foran vores øjne.

Ud over Gorm Valentin var der hæderspriser til Nanna Øland Fabricius, Benny Andersen, og Martin Seeberg.
DJBFA / Komponister og Sangskrivere repræsenterer flere end 1700 professionelle komponister og sangskrivere inden for den rytmiske musik fra pop, rock, jazz, folk og filmmusik og til den nyeste elektroniske musik og lydkunst.

Tidligere er hædersprisen bl.a. givet Lukas Graham, Martin Brygmann. Erling Olsen, Elith ”Nulle” Nykjær, Shaka Loveless og Lars Winther.

Kommentarer