Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kommentar til nul andenplads for årets danske pressefoto

Det er sundt stof, når forskellen på de gode billeder og de ikoniske, dem der skaber historie, bliver markeret af juryen for Årets Pressefoto

Selv om der er ærgerlig i et jubilæumsår, hvor danske pressefotografer kan fejre 100 års jubilæum.  Men det et udtryk for en sund tilgange til billederne i konkurrencen

Med 210 deltager ud af en medlemsskare i PF på over 800, kunne en institutionel fotokonkurrence  som Årets Pressefoto let få karakter af  kollegial rygklapperi - eller det modsatte - når kolleger og samarbejdspartnere skal bedømmer billeder.

Der har da også af og til været kritiske ryster. Både de urimelige personorienterede og faglige. Eksempelvis om, hvor vidt død og ødelæggelse i sort/hvid, var blevet en adgangsbillet til top priser i ÅP. 

Ikke des mindre, er det gennem årene lykkedes skiftende dommerpaneler at styre uden de faldgrupper, der kunne være, når der skal bedømmes mere end 3000 billeder taget fra en relativ lille kreds inden for PF.

I år var der så enighed om at feltet af billeder i kategorien ”Årets Nyhed” ikke var stærkt nok. Det bliver der allerede spundet mange ender over. 

Men man skal mest af alt ikke ærgrer sig. Tværtimod er det et sundhedstegn, der er med til at sikre troværdighed og prestige omkring Årets Pressefoto.

Tillykke med det PF, - og vi ser frem til endnu mange år med spænding og overraskelser, der sætter fokus på, hvorfor netop fotografi på en gang er den bedste og sværeste måde til at formidle historierne omkring os.

Peter Thornvig
fmd. DJ:Fotograferne

ÅP prisuddeling og udstilling er den 2. marts i Diamanten, Det Kongelige Bibliotek.

Kommentarer