Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kære DFF - Hermed en lille forklaring

Vi er overrasket over at vores beslutning kan skabe så meget vrede og fjendtlighed, og vil gerne starte med at sige at alt de kommende ord er 100% vores egen beslutning og kommer ikke fra Medieskolerne, skriver de 14 elever

VORES VALG
Vi vil gerne tage skarp afstand fra al kritik af Medieskolerne og lærerne, og tankegangen om at dette er deres idé. Vi har som klasse besluttet at dette ikke er noget for os, og blev faktisk mødt med skepsis fra skolen, men dog en respekt for vores valg. Vi synes også at det er ærgeligt at DFF kan tro at vi, 14 voksne mennesker, ikke kan tage en beslutning og et valg selv, men blot lader sig manipulere af en fiktiv holdning på fotografuddannelsen.

Vi kan endda sige at da vi tog kontakt til DFF, blev vi mødt med undren men dog en accept fra formanden, og ingen vrede. Blot en indadvendt tanke omkring at DFF mon tilbød os noget irrellevant.

NEJ TAK
Vi har valgt at takke nej til DFFs pris. Prisen, et medlemsskab af DFF, er som udgangspunkt ikke noget som vi pt. finder interessant og aktuelt. Derfor synes vi også at det ville være unfair, både over for os selv og DFF, at modtage en pris og et medlemsskab, som ingen af os ønsker.
Vi har, efter 4 års uddannelse på både skolen og i virksomhederne, et stort og godt netværk, både nationalt og internationalt på tværs af årgangene og brancher. Dette stærke netværk er måske også grunden til at mange nyuddannede fotografer ikke ser DFF som et relevant tilbud.

BRANCHEN
Vi er 14 fotografer som primært er udlært hos reklamefotografer. Kun meget få af vores lærerpladser har tilknytning til DFF. Der findes rigtig mange store fotografer i Danmark, som ikke har tilknytning til DFF, og vi må også bare sige at branchen i Danmark er større end DFF. Derfor synes vi det er hårde udmeldinger, at vi skal kaldes “generationen som snublede” og “dem som vendte DFF ryggen”.

Vi synes det er grebet helt forkert an, at dette angreb kommer. Hvis DFF mener at de er et godt tilbud til os, så burde man have taget kontakt til os, for at høre hvad årsagen til vores fravalg er, frem for blot at handle i vrede og opildne til kritik af fotografuddannelsen.

venlig hilsen
De 14 fotografer

Jesper Rais
Martin Schubert
David Castro
Michael Boe Laigaard
Hrobjartur Sigurdsson
Jóna Astrid Lambastein
Gitte Post
Line Holm
Michael Wils
Nick Degn
Jesper Grønnemark
Kasper Sveistrup Andersen
Hörður Ingason
Stefan Wessel

Kommentarer