Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ingen skolepraktik på fotograf og FTP uddannelserne!

Efter nogle rystende meldinger der kunne betyde at sluserne ville blive åbnet for optag til fagfotografuddannelsen, er det nu bekræftet at man på hoveforløbene ikke indfører skolepraktik.

Der har været flere reaktioner fra venner af faget på artiklen ”Uddannelsesreformen kan torpederer Fagfotograf og FTP uddannelserne”, med meldingerne der har stritte i forskellige retninger.

Også fagskolerne har haft fokus på sagen og rektor Max Jørgensen fra Medieskolerne skrev kort efter et møde den 22. januar i undervisningsministeriet  med  fagkonsulent Bjarne Andersen, at det kunne slås fast at der ikke åbnes for skolepraktik på Fagfotograf-og FTP uddannelserne.

”…  og til almen beroligelse kan tilføjes, at der ikke er nogen tegn, i hverken sol eller måne, på det vil komme til at ske”, skriver Max Jørgensen.

Moral og hamsterhjul
Max Jørgensen fortsætter: ”At man så har afskaffet adgangsbegrænsningen til de nævnte uddannelsers grundforløb, begrundes med de særdeles gode tal for de færdiguddannedes beskæftigelse, videreuddannelse samt etablering som selvstændige erhvervsdrivende, der så samtidig viser erhvervsuddannelsernes styrke og arbejdsmarkedsrelevans, f.eks. i forhold til de mere skolebaserede uddannelser. 

Og dermed er man såmænd bare tilbage til situationen for 2008, hvor adgangsbegrænsningen blev indført, for at sætte en bremse på et vildt roterende hamsterhjul. 

Adgangsbegrænsningen kommer formentlig igen; ind til det sker, vil mængden af blår der vil blive stukket i øjnene på unge mennesker, være direkte relateret til hvilken moral, hvormed vi på uddannelsesinstitutionerne sælger elastik i metermål”.

Kommentarer