Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hospital afvikler fotograf kompetencer på bekostning af sundhedsfaglige opgaver​​​​​​​

Regnedrengene har svunget sparekniven i sygehusvæsenet, Region Sjælland, og kaster nu fotoopgaver efter personale, der ikke er kvalificeret og i forvejen har rigeligt at se til.

I følge DAGBLADET skal det fremover være læger og sygeplejersker, der står for at fotografere og billedbehandle fotos til dokumentation, behandling og forskning i Region Sjælland.

Argumentet er at fotografering med digitale kameraer er så nem,t at sygehusdirektør Henrik Villadsen på Roskilde Sygehus, kan undvære professionelle fotografer på bekostning af mere arbejde til læger og sygeplejersker.

Der er i dette tilfælde tale om en specialiseret niche inde for medicinsk kommunikation. Fotografering til behandling og forskning som videnskabelig dokumentation samt undervisning inden for områder som f.eks. cancer, plastikkirurgi og afdækning af bivirkninger ved medicin. 

Universitetshospital vælger fotografer til
Helt omvendt har Odense Universitetshospital netop ansat to nye fotografer til samme opgaver.

Mange andre steder er der også denne forståelse af, at uanset om der er ansat fotografer eller ej, er der en lang række fotografiske opgaver, der skal løses i sundhedsvæsenet. Både som sundhedsfaglig og kommunikative, i forhold til patienter og den omverden hospitalerne også er en del af.

Der hvor vandene skiller, er mellem dem der kan se, at når læger og sygeplejesker pålægges andre opgaver end de primære, at få gjoret patinterne raske, så får dette mindre opmærksomhed - og samtidig erkender man, at et digitalkamera ikke gør det alene, med de krav, der på alle niveauer stilles til kvalitet.

- Også er der de andre der kun kan se tallene i regnearket!
Derfor er Region Sjælland i dag den eneste dag der ikke har ansatte fotografer.