Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Henrik Saxgren får dansk fotografis ærespris

Det er et kendt ansigt i fotograffaget, der netop har modtaget dansk ftotografis ærespris, FOTOGRATULA. Prisen tildeles Henrik Saxgren blandt andet for hans enestående udvikling af dokumentartraditionen og for at være en inspirator for faget gennem mange år. Med prisen følger 20.000 kr.

Henrik Saxgren


Det blev den kendte danske fotograf, Henrik Saxgren, der søndag aften kunne modtage FOTOGRATULA-prisen. Det var formanden for priskomiteen, Peter Thornvig, der gav prisvinderen et par flotte ord med på vejen som begrundelse for prisen:

”Priskomiteen har fundet, at du blandt de mange kvalificerede, der var indstillet her i 2016, gennem mere end 40 år som fotograf,  i dag står som et stærkt eksempel på den udvikling, nytænkning og det engagement, der netop hædres med FOTOGRATULA.  Dine billeder er gennem årene adskillige gange blevet fremhævet og belønnet for deres motiv-kvaliteter. I dag hædre vi også alt det du har bidraget med uden for fotografies fire sider."

”Det er for denne engagerende mangfoldighed, for den kærlighed til fotografiet, du har delt med os gennem årene. Det er for at være en udfordrende provokatør og ikke mindst en inspirator for dansk fotografi - at vi i dag kvitterer med dansk fotografis ærespris, FOTOGRATULA.”

 Henrik Saxgren modtager sammen med prisen 20.000 kr.
Jeg er glad for at modtage prisen og ser den som en anerkendelse af min insisteren på, at fotografiet er et selvstændigt sprog. Jeg tog mig tidligt det privilegium, at tro på, at netop min måde at se verden på kunne være til inspiration for andre. Og det har det så tilsyneladende været, siden de nu giver mig denne pris,” siger Henrik Saxgren.

I alt var 28 personer indstillet til FOTOGRATULA-prisen og fem blev nomineret: Beate Cegielska, Gunner Byskov, Henrik Saxgren, Finn Thrane og Tina Enghoff. 

FOTOGRATULA gives hvert andet år til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort noget særligt for dansk fotografi. Det være sig politisk, kunstnerisk, teknisk eller andet, der har løftet det professionelle fotografi og sikret dets fortsatte udvikling som kunstart, som journalistik eller som kommerciel formidling. Find mere info om Henrik Saxgren her: 

http://henriksaxgren.com/ 
http://kunsten.nu/journal/ugens-kunstner-henrik-saxgren/

Kommentarer