Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hasselblad stopper V serien

Fra den første model der kom i 1948 har seriens kameraer og tilbehør været lokomotiv for en udviklingen i mellemformat kameraer, der har givet den professionelle fotograf højt specialiseret kvalitetskameraer og komponenter.

Hasselblad

Hasselblad

Overhalet af digital teknologi, havde mange fotografer parkeret deres V serien i skuffer og skabe. Med udvikling af digitale bagstykker, der også passer til seriens seneste kamerahuse, var der lagt op til en renæssance for V serien. 

Men både pris, højt ydende småbilledkameraer og udviklingen på det fotografiske marked, hvor behovet for mellemformatet er faldet drastisk, har man valgt at lukke serien ned. Fremover vil Hasselblad derfor alene producere H serien

Det betyder at reservedele fremover kun kan fås i det omfang de er på lager når den sidste 500CW model er ruller af samlebåndet.

Generelt er hele mellemformat markedet stærkt presset. Det forlyder fra flere kilder at det i dag er velpolstrede foto entusiaster, der bærer den dyre ende af markedet, hvor Hasselblad befinder sig. 

Kommentarer