Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Har du billeder til udstilling med professionelt dansk fotografi anno 2015?

Til november åbner udstillingen STATUS:15 i Museumsbygningen i København. Udstillingen skal præsentere det professionelle fotografi i Danmark lige nu.

Visuelle budskaber som fotografier er der hele tiden og overalt omkring os i dagens Danmark. De påvirker os og giver indtryk. Det er nu tid til at stoppe op en kort stund og få øje for den professionelle kvalitet, der gør en forskel i de fotografier, der omgiver os.

Med udstillingen skal der sættes fokus på de professionelle kvaliteter, der med kreativitet, teknik og stil omsættes til indhold med meget forskellige budskaber, som dagligt møder os på nettet, på tryk, i nyhedsformidlingen, som kommunikation, i reklamer eller som billeder på væggen.

Udstillingen
STATUS:15 skal gennem 3-5 rum præsentere fotografiske discipliner som portræt, journalistisk fotografi, kommercielt fotografi, fotografi i kommunikation og fotografisk kunst. Tilsammen skal de give et billede af, hvor Danmarks professionelle fotografers arbejde med fotografi befinder sig i dag.

Hvem kan deltage?
Alle professionelle fotografer kan indsende deres bud på fotografier til udstillingen. Det være sig journalistisk fotografi, kommercielt fotografi, fotografi i kommunikation eller fotografisk kunst. Billeder skal være taget inden for de seneste 2 år.

I maj 2015 vil der blive åbnet et upload point med nærme information om vilkår for deltagelse.

Udvælgelse af billeder
Sammensætning af billederne på udstillingen STATUS:15 bliver foretaget af et hold kuratorer, der består af leder af Fotografisk Center Kirstine Kern, ADer Niels Gjerding fra Kunde & Co, galerist Banja Ratnow fra Museumsbygningen og fotograf Peter Hove Olsen fra Politiken.

STATUS:15 er et samarbejde mellem DJ:Fotograferne, Fotografisk Center og Museumsbygningen.

Kontakt: Peter Thornvig
djfotograferne@journalistforbundet.dk
+45 40522175

Kommentarer