Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hårdt arbejde og bekymringer hos dommerne ved ”Årets Pressefoto”

ÅP vinderne er fundet blandt de 190 medlemmer af Pressefotografforbundet (PF) der deltog i konkurrencen

Kredsløbet for Årets Pressefoto er i sidste fase efter dommerne var på hårdt arbejde i 2 dage. Der mangler nu kun at de 32 nominerede fotografer får at vide, hvem af dem der har vundet en af priserne. Det sker d. 14 marts i Den Sorte Diamant, hvor priserne uddeles og udstillingen Årets Pressfoto (ÅP) 2013 åbnes

Både konkurrencen og udstillingen, er et af de mærker i den fotografiske kalender mange ser frem til. Ikke kun for at se hvem der har fået hvilken pris, men nok i særlig grad for at få en indikation af retning og trend i Pressefotografforbundets del af det fotografiske univers.

I en pressemeddelelse fra konkurrencen, lægges ikke skjul på at der hos årets dommerpanelet ikke var udelt begejstring over de 2.859 fotos, 20 tv/video-indslag og 28 multimediebidrag.

”Årets fotodommere var skiftevis begejstrede og bekymrede over billedernes beskaffenhed. Det er svært i år at trække de store linjer eller tendenser, fordi der på mange måder var meget lidt nyt at hente og forbavsende få kvalificerede billeder bl.a. fra de begivenheder, der må kategoriseres som årets største i Danmark. Til gengæld er det igen blevet bekræftet, at kvaliteten af det danske pressefotografi er af virkelig høj standard. Portræt var endnu en gang den suverænt største kategori, mens der i en ellers traditionel stor kategori som Nyhed – Udland kun var indsendt 75 fotos.”

”Hos tv- og webdommerne var der samme blandede følelser at spore. Der var både fryd over at finde nær perfekte perler, og frustration over, at der ikke var flere bidrag i nogle af kategorierne. Udviklingen i forhold til, hvordan fotograferne arbejder, og hvordan platformene bruges, kan betyde, at der sker ændringer i kategoriinddelingerne til næste år.”

Årets fotodommere var:
Fotojournalist Astrid Dalum 
Fotojournalist Carsten Snejbjerg 
Billedkunstner Erik A. Frandsen
Journalist Knud Brix 
Fotojournalist Ulrik Pedersen

Årets tv/web-dommere var: 
Fotojournalist Henrik Bo 
Journalist Didde Elnif 
Sofia Wraber

Kommentarer