Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Freelanceindtægter under voldsomt pres

DJ statistik viser indtægtsnedgang på mellem 25 og 34 % for de medlemmer af DJ:Fotograferne, der har deltager i undersøgelse af indtægt for ikke fastansatte medlemmer.

Undersøgelsen bygger på statistiske oplysninger fra 2010 og 2008  og svar fra de ca. 80 medlemmer der i 2011 deltog i undersøgelsen

Selve tendensen kan der ikke stilles spørgsmålstegne ved. Om de statistisk beregnede indtægts beløb må man tilføje at 2008 undersøgelsen på nogle områder ikke havde svar nok. Sammenligningen mellem de to år, skal derfor tages med forbehold.

Statistikken viser også at blandt ikke fastansatte, er gruppen blandt dem i DJ med de laveste indtægter.

Offentliggørelsen af statistikken har efterfølgende fået DJs freelanceudvalgs formand Jens Rossen til at trække sig, i protest over DJ, der efter hans opfattelse, ikke har ageret  hurtigt nok på baggrund af den samlede statistik, der viser markante fald i indtægterne for alle ikke fastansatte DJ medlemmer..

DJs formand Mogens Blicher Bjerregaard imødegår kritikken ved at henvise til DJs indsatsområder, der også støtter freelancerne på et generelt trængt arbejdsmarked. Læs artiklen på journalisten.dk  

Hovedtal i statistikken 
Du kan læse hele statistikken her

Kommentarer