Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fransk ophavsrets kampagne: Vi bli’r taget i r....!

”Hver dag bliver fotografers billeder brugt uden deres samtykke..” sige kampagnes slogan, der på kampagnes billede, ikke efterlader tvivl om, hvor man bliver taget af gratisterne.

Det er den franske organisation Union des Photographes Professionnels / Auteurs”, der på fagets vegne har givet luft for de frustrationer der hver dag rammer mange professionelle fotografer, når de møder omverdenens disrespekt for det arbejde de udfører. [Fortsættes...]

Denys Vinson/UPP

Denys Vinson/UPP

I det øvrige kampagnemateriale hedder det:

”Hver dag arbejde fotografer arbejder med at  afspejler virkeligheden gennem deres billeder. Hver dag risikerer fotografer deres liv for at holde os orienteret.

Hver dag, fotografier offentliggøres på internettet, i aviser, bøger, reklamer tilfører de medierne værdier. 

Men fotografen bliver behandlet som om de producerede « ingenting »  Som om deres arbejde ikke har værdi.  Måske er det ikke så slemt. Måske er fotografens arbejde arbejde  uden værdi?  Svaret er enkelt.

Hver dag agerer tusindvis af mennesker  (i pressen, af udgivere, annoncører, til kommunikations bureauer m.m.),  som om de havde fundet billederne i skraldespanden.

Med dette billede ønsker vi at repræsentere den økonomiske virkelighed, voldelige, uhøflig og respektløshed over for profesionelle fotografer"


Læs mere her

Kommentarer