Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fra MasterClass med kufferten fuld af inspiration

Efter en uge i Paris med stor faglig inspiration, vendte deltagerne hjem fra årets MasterClass "Street of Paris", med 10 personlige billedserier, som vi viser et lille udpluk fra

Det var tredje MasterClass og medlemmer af DJ:Fotograferne og Pressefotografforbundet tilbragte fra 22. - 29. september, denne gang en uge med den amerikanske fotograf og underviser, Peter Turnley, under titlen "Streets of Paris". 

Workshoppen med fokus på gadefotografi; det spontane og umiddelbare fotografi, der afspejler det rette øjeblik i et autentisk miljø, er støttet af Ophavsretsfonden.
  

Med  Peter Turnley som mentor og vejleder, fotograferede deltagerne dagligt på gaden i byernes by. Resultaterne blev løbende evalueret i plenum, der fandt sted i Peter Turnleys lille taglejlighed midt i Paris. Målet med workshoppen er, at alle laver en serie på 15 billeder, der afspejler en personlig fortolkning af byen og begrebet "street photography".

Sideløbende med fotograferingen og redigering, var der indlagt et par besøg. En dag kom mesterprinteren Voja Mitrovic forbi, og viste eksempler på print lavet for bla. a. Josef Koudelka, Sebastiao Salgado og Henri Cartier-Bresson.

Michael Harder

Michael Harder

Mørkekammer eksperten Voja Mitrovic viser eksempel på kopier fremstillet for Josef Koudelka. Til højre Peter Turnley

En aften gik besøget til den levende legende, billedredaktøren John G. Morris. Her fortalte, den nu 95 årige, om sine oplevelser med nogle af verdens bedste fotografer, i skælsættende perioder gennem flere menneskealdre. 

John Morris har samarbejdet med flere af fotojournalistikkens mestre, Henri Cartier-Bresson, Eugene Smith og Robert Capa. I sin lange karriere har han været ansat hos nøglespillere på området, som Life, Magnum, National Geographic og New York Times.

Michael Harder

Michael Harder

Deltagerne på besøg hos John G. Morris, i hans atelierlejlighed i hjertet af Paris.

Det var en hård men lærerig uge", fortæller Jonathan Bjerg Møller. "Hård fordi man brugte mange timer på at vandre rundt på jagt efter billeder og historier. Lærerig fordi man oplever så meget, både gennem egne oplevelser, men også fra de mange oplevelser man deler med de andre kursister i løbet af ugen. Peter er en unik fotograf og lærer, og hans positive udsyn smitter. Jeg har helt klart lært en masse ting jeg kan bruge i min hverdag som fotograf."

Jens Astrup, "Det er et privilegium, at få en uge sammen med en af pressefotografiets store mestre Peter Turnley og løbende at få hans evaluering og fotografisk guiding gennem en uge"

Eller som Jens Nørgaard Laren udtrykker det: En super inspirerende tur, nok den bedste jeg har deltaget i. 

I MasterClass Streets of Paris 2012 deltog Carlos S. Alvarez, Jens Astrup, Thomas Cato, Martin Damgaard, Lene K Ishoy, Michael Jensen, Jonathan Bjerg Møller, Jens Nørgaard Larsen og Sisse Stroyer.

Gruppen har efterfølgende sammensat en bogudgivelse, med et sammenkog af ugens fotografiske frugter. Bogen kan ses og købes her.

Kommentarer