Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FotoSalon med fed inspiration!

Sjældent har tre oplægsholdere været så forskellige, og alligevel klædt fotograffaget så godt, som stærke eksempler på bredde og hvad fotografi kan i en visuel verden.

Jes Larsen

Jes Larsen

Med antropolog Christian Vium’s indlæg om hvordan fotografiet i en akademisk kontekst, viser fortællinger om forandring af folkekultur. Fra subtroperne over golde ørkner til det nordligeste Rusland. Med fotografier fra midten af attenhundredtallet og frem til Christian Vium’s egne nutidige fotografiske registreringer, blev det dokumentariske fotografi placeret der, hvor det er allerstærkest...som historefortællinger. At det var gjort med stor passion og forståelse for det fotografiske udtryk, gav rejsen gennem hans akademiske billedverden, en ny forståelse af hvor bredt fotografiet kan favne.

Marie Hald er fotojournalisten, der med stor indlevelse og engagement, har formået at gøre fotografiet til visuel journalistik i særklasse. Med den prisbelønnede historie om ludderen Bonnie og hendes komplekse liv med kunder og familie og en nye serier om anoreksi patienter i Polen, får vi et respektfuld og ukrukket indblik i sider af vores samfund vi normalt ikke ser. Når historier og fotografisk kvalitet samles i Marie’s billeder bliver de til et af de elementer, der er med til at flytte fordomme og styrke forståelsen for det, der ikke lige falder inden for samfunds normalen.

Jes Larsen viste sig som en sand fotografisk tryllekunstner, der med refleksion og omtanke i sine iscenesættelser og faglig indsigt, formår at spille på alle de visuelle virkemidler i løsninger af opgaver, der placere fotografiet som en fortælleform, der stort set ikke kan ligge længere væk, fra det journalistiske fotografi. Alt er tilladt. 3D genererede omgivelser, Photoshopping og sammenstilling af billedelementer, hvor fantasien har et stort frirum. ”Det er mine billeder”! Og det står os klart, at selv om processerne for at få alt på plads, så selve skydningen kun tager ganske få minutter og ofte involvere et støre hold af forskellige specialister, så er billedet en ”ægte Jes Larsen”.

I fotosalon deltog 45 meget engagerede fotografer, der fik svar på spørgsmål, der rakte fra proces og historie, til hvad antropologens analoge kamera gør i en digital verden.

  • Marie Hald Marie Hald

  • Jes Larsen

  • Christian Vium

  • Ole Toldbod

  • Ole Toldbod

  • Ole Toldbod

Kommentarer

Michelle Berg

tor, 03/15/2018 - 18:17

Kan man komme med til sådan en aften, næste gang? ?