Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fotosalon 2024 lørdag d. 2 marts

Update: Nu med Søren Solkær. Når de store reklamekampagner rammer vores nethinde med flotte illustrerede fotografier, er det oftest selve fotograferingen som fylder mindst. Hvad går egentlig forud for fotograferingen? fra den første idé lander hos reklamebureauet, til valg af den rigtige fotograf, og fra en råfil bliver tryllet om til det endelige billede i reklamekampagnen.

Fotosalon 2024

Edit: Eli og Foto: Søren Solkær

Tilmeld dig her

Du skal logge på Mit DJ, når du tilmelder dig.
Se vejledning her

På dette års Fotosalon 24 flytter vi helt ind i maskinrummet hos reklamefotografen når de største kampagner skal skydes. Vi rykker ind i de rå fotostudier hos fotograf Piet Simonsen og MaDLab, hvor vi sætter fokus på hele produktionen fra SUMO - fotoagentens rolle til valg af den rigtige fotograf og den efterfølgende billedbehandling hos ELI.
Fotograf Søren Solkær fra rockfotograf blandt musikkens helt store stjerner, til kunstfotograf med smukke naturfænomener. 

Med nye rammer for dette års fotosalon, indbyder vi i endnu højere grad til kollegialt netværk når vi runder dagen af med 5-6 retters langbordsmiddag efterfulgt af øl, vin og snacks.
 

SUMO Agency & Production – Sumo er et af Danmarks første fotoargenturer og repræsenterer i dag en perlerække af de bedste danske fotograferer. Rasmus Ranum fra SUMO vil bla. tale om iværksætteri, inden for fotografiet. Udover at have startet SUMO står Rasmus også bag Copenhagen Photo Festival, Say Orange og PHOTO1826. Herudover vil Rasmus også gøre os klogere på hvordan de samarbejder med fotograferne og er bindeleddet mellem fotografen, kunden og produktionen. 

Fotograf Søren Solkær er en af de få fotografer som er nået helt til tops blandt stjernerne, og er bla. kendt for sine ikoniske portrætter af kendte musikere som Björk, Paul McCartney, Amy Winehouse, The White Stribes m.fl. Med årene er kunstfotografiet begyndt at fylde mere og mere i Solkærs hverdag, og hans billeder har været udstillet verdenen over fra New York til Kyoto, suppleret op med udgivelser af flere bøger. Kom og hør hvordan Søren Solkærs rejse har været, fra rockfotograf til kunstfotograf, med sit seneste poetiske og smukke Black Sun projekt.

Eli Lajboschitz er billedbehandler med eget firma, ELI – Digital Imaging Digital, gennem 25 år. Han har samarbejdet med de største Danske reklamebureauer, og de seneste 5-10 år særligt med en del af de største kunstfotografer herhjemme. Eli vil fortælle om samarbejdet med fotografer, både teknisk og kunstnerisk, og hvordan en billedbehandlers arbejde adskiller sig fra fotografens. Han vil dykke ned i skelsættende punkter i løbet af sin karriere og fortælle om de redskaber og teknikker, han har samlet sammen gennem årene, og som han hele tiden vender tilbage til.

 

Dato: 02 marts 2024  Kl.10.30 – 23.00

Location: MaDLaB
Birkedommervej 33, 2400 København NV

Program:

10.30 – Morgenkaffe og registrering

11.00 – Generalforsamling, kun for medlemmer af DJ:Fotograferne

13.00 – Frokostbuffet

14.00 – Velkommen til Fotosalon 24

14.00- 14.20 – MaDLaB v. Michaela Arvesen og Piet Simonsen, fra madfotograf og stylist til MaDLaB, som bla.har et unikt fokus på japansk madskole for børn med autismespektrumforstyrrelser

14.20-15.20 – Sumo v. Rasmus Ranum, Agentens rolle som bindeled imellem kunden og fotografen

15.20-15.45 – Kaffe og Kage

15.45-17.00 –  Fotograf Søren SolkærRockfotografens vej til stjernerne.

17.00-18.00 – Eli Lajboschitz, Billedbehandlerens final touch på fotografens billeder

18.30 – Langbordsmiddag, med asiatisk/ nordisk inspireret menu

20.00- 23.00 – Kollegialt netværkshygge med øl og vin

Pris:
Gratis for medlemmer af DJ:Fotograferne men der opkræves et no-show-fee på 300,- kr, som fastholdes ved udeblivelse eller ved afbud efter fristen, som er den 20. februar, kl. 10.00.

For medlemmer uden for Københavnsområdet er der mulighed for overnatning på Wakeup Copenhagen, Bernstorffsgade.
Fristen for tilmelding inkl. et værelse er 15. februar, det er gratis men der opkræves et no-show-fee på 600,- kr. ved afbestilling senere end 15. februar.

Alle medlemmer af DJ:Fotograferne der deltager i generalforsamlingen, kan få dækket deres transportudgifter, svarende til billigste offentlige transport. 

Kommentarer