Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fotos fra Einsteins hjerne som iPad applikation

Det er ikke lige til at se om der er et nyt moral set i App Store eller om det blot er dobbeltmoral i en god forretnings tjeneste

Kommentar:

Medens krisen kradser, handler det om et åbent sind og næse for, hvor der kan være forretning. Og netop et åbent sind og næse for, hvor der kan være forretning, må være baggrunden for at  en iPhone / Pad applikation med 350 billeder fra det afdøde matematik geni Albert Einsteins hjerne, taget gennem et mikroskop.

Obduktions billeder
Det er forskere fra der amerikanske National Museum of Health and Medicine i Chicago, der har kreeret hjerne  app’en,  der kan købes i App Store for 9,99$ - uden garanti for at øget intelligens medfølger.  

Billederne stammer fra den obduktion, der blev udførte efter Einsteins død i 1955 i håb om, at kunne aflurer hemmeligheden bag Einsteins uomtvistelig høje intelligens.  

Kreativt på ide og verbale indpakning
Med billederne, der er taget af patolog Thomas Harvey, håber forskerne at folket med app’en kan gøre nye opdagelser om Einsteins intelligens..
 
Og der skal nok være rigtig mange, der for små 10 dollar kikker billederne efter i sømmene for at løste gåde om Einsteins intelligens. Indtil da vil det sikker blot være et fint tilskud til forskningsbudgettet og App Store. 

Dansk vinkel ?
Måske er der forretning i hjernefotos af Niels Bohr, Stauning eller andre kendte danskere?  Enkelte, der nok kunne være et studie værd, må vi dog vente på - og blot se som et kommende forretningspotentialer.

Næppe. Der ville i Danmark både være skrevne og uskrevne regler, der forhindre at tilsvarende videnskabelige billeder lander i et lignede forretningskoncept.

Appel moral
I øvrigt er det bemærkelsesværdigt at det moralske og nypuritanske Appel, lægger deres App Store til forretning med fotos, der burde være omgærdet af videnskabelig etik, der normalt ikke omfatter brug i underholdnings industrien.

Man kunne selvfølgelig bare være ligeglad, men når Appel verdenen, eksempelvis ikke kan rummer ”Side 9” piger og andre naturligheder, der enten udelukkes eller bort censureres, er moralen nok så interessant, i et firma der leverer rigtig meget hard- og software til det fotografiske univers.

Læs mere på  http://www.nmhmchicago.org/nmhmc/

Kommentarer