Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Form og lys på FotoSalon

Fotosalonen 2016 havde i år fokus på fotografi i arkitekturen, og rum i fotografiet. Med hver sin vinkel og tilgang til fotografi, fortalte fotograferne Torben Eskerod og Adam Mørk om deres arbejde og viste eksempler på egne, men også andres billeder.

FotoSalon

Michael Harder Arkitektur på flere plan. Loftsudsmykning på DOKK1.

 

Torben Eskerod
Lys bevæger sig i lige linier, men vejen til fotografiet kan være meget snørklet. Torben Eskerod var igennem to lange uddannelser, først som ingeniør, siden som arkitekt, før han nærmest ved et tilfælde blev introduceret til fotografiet, og blev pladask forelsket. 

Fascinationen førte ham videre til en tredie uddannelse, på Fatamorgana.Torben fangede på FotoSalon publikum, med en introduktion til den kunstneriske dimension af landskabs- og arkitektur fotografi.

Fra nøgtern og kold dokumentation, over japansk enkelthed til det mere subtile og følelsesmættede fotografi. Med sine billeder fra projekterne “Marselis”, “The Club” og “Can Lis”, bragte Torben Eskerod tilhørerne med ind i sit personlige univers.

Adam Mørk
Efter en kort pause, viste Adam Mørk en kaskade af smukke billeder fra sin lange karriere som en af Danmarks bedste arkitekturfotografer. Også for Adam Mørk, gik vejen via en uddannelse som arkitekt. I hans tilfælde startede fotografiet som en terapi, han aldrig forlod.

Efter flere imponerende serier fra Operaen, Den Blå Planet og Dokk1, sluttede Adam Mørk af med de mest fantastiske optagelser fra et enormt kulturpalads i Kina. I hidtil usete organiske former, baseret på nyeste design teknologi, udfoldede billederne en drømmeverden, på grænsen til et mareridt, hvor der løb heste og hunde rundt i de besynderlige rum.

FotoSalon

Michael Harder Deltegerne på vej i kæmpeelevator

DOKK1 rundvisning og Instawalk
Efter en kort frokost tog deltagerne i samlet flok til DOKK!, det nye multimediehus på havnen i Aarhus. Her førte arkitekt Elif Tinaztepe fra tegnestuen Schmidt, Hammer og Lassen rundt i et imponerende leben overalt i den enorme bygning. 

Hvor der udenfor var regn, rusk og kulde, emmede huset af engagement, samvær og aktivitet, i og omkring det centrale bibliotek. Besøget var kombineret med en Instagram Walk - se billederne på Instagram. Søg på hashtag #fotosalon2016.