Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Faglig kommentar: Mangel på modpart

Med transformationen i Dansk Fotografisk Forening (DFF) fra en veldefineret part i fotograffager til interesseorganisation, hvor medlemstilgang er berettigelsen, har faget mistet det ene ben…

Det kan lyde helt paradoksal at jeg som formand for DJ:Fotograferne lige frem efterlyser en veldefineret modpart i fotograffaget. Men vi mangler den part der tydeligt tegner den del af fager, der udgøres af de firmaer hvor mange af vores medlemmer arbejder som fastansatte eller freelancere.

Selv om vi aldrig kommer til at elske de arbejdsgivere DJ året igennem lægger arm med, så har en veldefineret modpart den fordel for begge parter, at der er ét sted, hvor man kan føre dialogen -  især om de mange ting, der ikke gør ondt i tegnebøgerne. Uddannelser, faglige færdselsregler og så videre.

Sådan en modpart, et nyt eller renoveret ben om man vil, kunne fotograffaget godt bruge, i stedet for en interesseforening uden faglig profil, der forsøge at konkurrere med DJ om medlemmer som freelancere, ansatte og elever.

Reaktionerne i den aktuelle sag, hvor14 afgangselever fra Medieskolerne i Viborg har frabedt sig DDFs tilstedeværelse, mere end antyder at eleverne ikke selv står bag deres holdninger…   Det bør kalde på en uforbeholden undskyldning til både elever og skolen, der er inddraget som part i sagen. 

DJ er altid åben for dialog og samarbejde. Når bølgerne har lagt sig, vil sagen forhåbentlig også medføre en fornuftig dialog ud fra de behov og veldefinere forskelligheder, hvor hver i sær tjene fag og udøvere bedst.

Kommentarer