Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ ansvarlighed i en Corona tid

I en mail til hovedbestyrelsen, grupper, foreninger og kredse, skriver forbundsformand Tine Johansen at alle arrangementer i forbundshuset på Gammel Strand aflyses indtil påske.

Det kan virke drastisk.  Og der er vel stadig dem der mener det  hele er blevet opblæst.  Myndighedernes formodning er at det formentlig er en minder og specifikke dele af befolkningen, der kan være i en alvorlig risikozone.   Ikke midst derfor er beslutningen rettidig omhu, der sætter det fælles ansvar forrest.
Det kan jeg godt lide min fagforening for!
Peter Thornvig


I mailen hedder det:
Kære fagligt aktive i DJ.
Der er de seneste dage skruet op for anbefalingerne for at inddæmme risikoen for spredning af Covid-19-virus. Det har naturligvis også indflydelse på en lang række af DJ’s aktiviteter.

For ikke at udsætte nogen for smitterisiko har vi besluttet at aflyse alle arrangementer i forbundshuset på Gammel Strand indtil påske. Hvis du er arrangør/afsender af et arrangement i forbundshuset i den periode, vil du få direkte besked om aflysningen.

Efter planen gennemføres HB-mødet den 17. marts med en række ændringer: Mødet rykkes til andre lokaler, og det vil være uden fysisk deltagelse af observatører, som i stedet vil blive inviteret til at deltage på Skype eller streaming.

Mødet skal holdes for at godkende årsregnskab og – forhåbentlig – godkende overenskomster i henhold til forligsmandsloven. Øvrige punkter på dagsordenen vil blive nedprioriteret eller udsat.

Øvrige udvalgsmøder og aktiviteter udsættes. 
Kreds 1 har aflyst sin generalforsamling her til aften, og jeg ved, at mange af jer andre har samme overvejelser ift jeres decentrale arrangementer.n

Jeg skal generelt opfordre til, at I følger de forholdsregler, som er udstukket fra myndighederne, og at I passer på hinanden.

Hvis jeres beslutning bliver at aflyse jeres generalforsamlinger, er det efter min vurdering at betragte som force majeure, og I vil ikke kollidere med de demokratiske spilleregler, og ingen vil ’komme efter jer’.

I ønsket om, at vi hjælper hinanden godt og trygt igennem den kommende tid.

Bedste hilsner
Tine