Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Det der får os til at huske et portrætfoto

På sociale medier, i aviser, på tv og i annoncer og reklamer, bliver vi præsenteret for et hav af portrætter. Men hvad får os til at huske et bestemt billede. Det har forskere nu omsat i en software.

Man kunne fristes til at give denne artikel en underrubrik der hed. 
”Det er hamrende ligegyldigt om man er en sur eller bare ligner en leverpostejmad. Fotografen fikser det rettet udtryk så alle ælsker dig”  

Ok det kunne så bare være timers arbejde ”på fornemmelsen” i Photoshop. Men det er videnskab! Forskere fra mit Massachusetts Institute of Technology  har nemlig udviklet en software, som skal sikre at det enkelte portrætbillede bilver husket.

En grimasse der huskes
Gennem diskret billedmanipulering af områder af portrætter, forstærker softwarens algoritme de specifikke detaljer i ansigtet, der gør man husker et portræt billede.
[fortsættes...]

MIT

MIT

Det er også er muligt med næsten ikke synlige indgreb at beregne og ændre den portrætteredes udstråling som sindsstemning og alder.

Forud for beregninger og udvikling af programmet, havde man gennem testpersoners reaktion på 2000 portrætter indkredset de markører i ansigter, der får os til at huske et portræt foto.

Forsøg og algoritmer
Gennem en lang række beregninger af testpersonernes spontane reaktioner på forskellige ændringer af portrætterne, har man fået kortlagt så detaljerede faktorer i reaktionsmønstre, at mindre justeringer af portrætter sikre at vi husker det – eller glemme det.

I softwaren er indlagt algoritmer der på baggrund af det enkelte portrætfoto, bregner og styrer de specifikke ændringer i hvert billede,
 
Læs artiklen fra MIT her (PDF)
Via ingeniøren.dk

Kommentarer