Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Den "røde" fakkel er slukket

Vores mangeårige bestyrelsesmedlem Pia Funder er lørdag d.30 september efter 1 års kamp mod kræft gået bort.

Pia Funder

Ida Schmidt Pia Funder

Det er med stor sorg at vi har modtaget beskeden om at Pia ikke længere er i blandt os.

Pia har med utrættelig styrke kæmpet en faglig kamp for fotograferne, fra den dag hun kom i lære hos ”Kgl. Hoffotograf Peter Elfelt” i starten af 60érne.

Da ”Fotograferne” blev stiftet i 1969, som en forening for fagets svende, og som en afdeling under Dansk Funktionærforbund, var det med Pia som en af de helt store drivkræfter.

Hun har været med på hele rejsen der senere blev til, "Fotografisk Landsforbund", ”Medieforbundet”, ”Grafisk Forbund”, og i 2000 blev til ”DJ:Fotograferne” en specialgruppe i Journalistforbundet.

Pia sluttede sit arbejdsliv som faglig konsulent i Journalistforbundet i 2009, men det stoppede ikke lysten til fagligt arbejde.

Man kan vel sige tværtimod, i stedet for at trække sig tilbage blev hun nu medlem af DJ:Fotografernes bestyrelse. En plads der er blevet udfyldt med så mange opgaver at det til tider har lignet et fuldtidsjob. Især Pias arbejde med bevillinger fra DJ:Fotografernes ophavsretsfonds, har glædet 100-vis af rettighedshavere med kurser, projekter og studieture.

Stort set alle fotografer i Danmark kender ”Pia med det røde hår”, og hendes store engagement, både for faget generelt, men også for kvindernes muligheder og rettigheder.

Ved DJ:Fotografernes seneste generalforsamling takkede Pia af efter mere end 60 år i fagets tjeneste.

Nysgerrigheden og lysten til at opleve verden og ivrigt dokumentere havde Pia lige til det sidste, og altid gennem en "linse" og med børnebørnene under armen.
 

Vores tanker går til Pias familie.

På vegne af DJ:Fotograferne

Tonny Foghmar

 

Kommentarer