Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dansk Fotografis Ærespris går til visionært digital projekt i Nordjylland

Torsdag den 15. november i Fotografisk Center på Vesterbro blevet Galleri PixlArt ved fotograf Tao Lytzen tildelt Dansk Fotografis Ærespris FOTOGRATUALA med denne motivation:

FOTOGRATULA 18

Tonny Foghmar Prisvinder Galleri PixlArt sammen med de nominerede Copenhagen Fotofestival og tidskriftet KATALOG

”Med afsæt i en egn af Danmark, hvor kulturtilbuddene er færre end i de store byer, modtager PixlArt FOTOGRATULA ’18 for nytænkning af fotografiets formidlingsformer, som interagerer med publikum og omgivelser på en bred, mobil og nem digital platform, der rækker ud mod alle dele af landet”. Således begrunnede priskomiteen valget af PixlArt.

Galleri PixlArt ligger i byen Østervrå i Nordjylland, mellem Brønderslev og Frederikshavn.

Prisen uddeles hvert andet år og er tidligere blevet tildelt fotoskolen Fatamorgana ved Morten Bo og fotograf Henrik Saxgren

FOTOGRATULA, en hyldest til ildsjæle
FOTOGRATULA-prisen er en hyldest til dem, der gør det professionelle fotografi ære. Prisen gives til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort en særlig indsats for dansk fotografi. Det være sig politisk, kunstnerisk, teknisk eller andet, der har løftet det professionelle fotografi og sikret dets fortsatte udvikling som kunstart, i journalistik eller i kommerciel formidling. Med prisen følger 20.000 kroner.

Til FOTOGRATULA ’18 var der 17 indstillinger og heraf blev tre nomineret. De øvrige prisnominerede i årets konkurrence var:

KATALOG, tidsskrift ved Jens Friis, der blev nomineret for mange års ihærdigt arbejde med at producere et dansk tidsskrift om fotografi, som i sin engelsksprogede version promoverer dansk fotografi internationalt.

COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL ved direktør Maja Dyrehauge Gregersen, der blev nomineret for, gennem festivalens arbejde med form og formidling, at løfte fotografiet ind i en ramme, der skaber bredere folkelig forståelse for mediets mangfoldige kvaliteter og udtryksmuligheder.

PRISKOMITEEN 2018
Sarah Giersing, Forskningsbibliotekar og cand. mag., Det Nationale Fotomuseum
Søren Jonesen, Fotograf og underviser på fotografuddannelsen på NEXT
Mette Sandbye, Forsker og institutleder, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Kbh’s Universitet.
Kristine Kern, Kunsthistoriker, mag. art., leder af Fotografisk Center
Peter Thornvig, Fotograf og formand, DJ:Fotograferne

FOTOGRATULA er i 2014 indstiftet af DJ:Fotograferne, specialgruppe i DJ, Dansk Journalistforbund

KONTAK: Peter Thornvig 40 52 21 75 eller mail djfotograferne@journalistforbundet.dk

Kommentarer