Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dansk filmskanner til mobiltelefonen

Dansk fotograf har udviklet et lille handy billedskanner til hurtig arkivering og deling via mobiltelefon, af de digitalisere fotominder

Picto

Simon Lautrop


Idéen opstod da Simon Lautrop (DJ), fandt sin afdøde mors store samling af 35mm dias og negativer.

Skulle de indskannes med de normale værktøjer ville det være at stort og tidskrævende arbejde og i virkeligheden skulle de blot bruges som billedalbum til søskende og familie.

 Han fik den ide at lave en velfungerende kompakt enhed med lys som kunne give mulighed for at affotografere med hjælp af mobiltelefonens indbyggede kamera, som i dag  kan fotografere i fin billedkvalitet fra 12 til 24 Megapixels.

Motiverne på farve- og sorthvid negativer er ikke umiddelbart genkendelige så der skulle udvikles en software App som allerede ved gennemgang og udvælgelse kunne vise billedet som positiv. Udviklingen heraf var ganske krævende og Simon måtte selv rejse til programmører i Indien for at forklare og vise hvad der stilles af krav til god billedkvalitet.

PictoScanner appen kan hentes til Android og IOS. Styresystem til Nokia og andre Microsoft telefoner er der ikke app til.

Mobiltelefonen (alle typer og fabrikater kan anvendes)  placeres oven på enheden som har indbygget kanal for filmstrimmel og 5x5 cm rammer. Der zoomes ind på billedet og der kan med hjælp af softwaren finjusteres og videresendes som sms eller mail og arkiveres i mobiltelefonens billedarkiv.

Enheden er således dansk designet og dansk udviklet. Koster Kr. 389 i butikken.

Forhandlere kan findes på www.pictoscanner.com

Kommentarer