Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Danmarks Fotomuseum lukningstruet

Efter Herning Kommune har reduceret driftstilskuddet med 80 %, er fotomuseet truet af lukning.

- Vi giver ikke op! - Danmarks Fotomuseum har et internationalt format med en unik og enestående samling og udstillingsvirksomhed, der bør bevares for eftertiden; men det mener Herning Kommune åbenbart ikke”, fortæller bestyrelsesformand for museet, Keld Nielsen.

Ramme for dansk fotohistorie 
Danmarks Fotomuseum blev grundlagt i 1984 af fhv. fotohandler og museumsleder Sigfred Løvstad, der sammen med den visionære venstre-borgmester N. O. Hansen kunne se mulighederne i at etablere et specialmuseum for fotografien og en anderledes turistattraktion i Herning.

Sigfred Løvstad donerede sin private samling til den selvejende institution, og ved samme lejlighed deponerede Nationalmuseet dets fotohistoriske samling. Sidenhen er museet blevet begunstiget med utallige donationer fra private og fotohandlere, og i 2002 donerede Nordisk Film hele dets historiske samling af professionelt filmproduktionsudstyr.

På Danmarks Fotomuseum er det her muligt at se og opleve både hverdagens fotografi og udvalgte tekniske højdepunkter og almindeligheder fra mere end 175 års aktivitet inden for området.

I år 2000 blev Hans Kongelige Højhed Prins Joachim protektor for Danmarks Fotomuseum. Dette betragtes som en anerkendelse og påskønnelse af det arbejde, der er gjort og gøres for fotografiens historie og de fotografiske effekters bevarelse.

I de senere år har Danmarks Fotomuseum også markeret sig med skiftende fotoudstillinger af nationale og internationale fotografer, og museets censurerede fotoudstilling, der har vakt publikums begejstring

Herning mister turistattraktion
- I sommerperioden er op mod 75 % af fotomuseets besøgende vestkystturister, siger Keld Nielsen.
- Museet er én af Hernings få attraktioner, der markedsfører sig overfor turismen. Og det har museet haft succes med – og afledt heraf er det også med til at give aktivitet og handel i bymidten, forklarer Keld Nielsen.

Usikker fremtid
- Vi skal nu have lagt et fornuftigt budget for fotomuseet med kraftige nedskæringer på udgiftssiden – deriblandt markedsføring – for at se, om det er muligt at drive museet videre, siger Keld Nielsen.
- Og hurtigst muligt skal vi i kontakt med en anden kommune, der er interesseret i at overtage et etableret og fuldt funktionsdygtigt specialmuseum, slutter Keld Nielsen.
 

Kommentarer