Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Copenhagen Photo Festival … tjaaa

Festivalen der kunne have løftet dansk fotografi på særlig vis

Der mangler ikke selvtillid hos arrangørerne af Copenhagen Photo Festival.  "Et internationalt gennembrud", heder det på baggrund af 250 ansøgninger fra 24 lande… ”det tog blot tre år at få internationalt format, og det er vi meget stolte af,” fortæller Julie Klitbo, festivaldirektør og medstifter, i festivalens pressemateriale. 
Julie Klitbo sidder også i festivalens udvælgelsespanel, har været igennem ca. 4.000 indsendte værker.

Gode intentioner 
Med det skulle scenen være sat for alle tiders fotofestival i dagene 7. til 17. juni, hvor festivalen afspilles i København. 

Intentionerne er der ikke noget i vejen med:
”Foto er i dag et af de udtryk, der præger vores mediebillede, offentlige rum, samtidskunst og hverdag mest. Festivalen ønsker at skærpe vores bevidsthed om, hvad der ligger til grund for de fotografier, vi omgiver os med, hvilke tanker der former dem, og hvad de fortæller om os. Målet for Copenhagen Photo Festival er at skabe en international platform for samtidsfotografi i Danmark”, heder det i festival materialet.

Langt til det internationale
De er der i 2012, men det er et meget smalt felt, der skal repræsenterer dansk professionelt fotografi. Heller ikke det nye som kan danne billedet af  "Coming soon", er der på overbevisende måde.

Hvor er de gallerier og andre internationale  billede interessenter, der løfter et sådant arrangement fra tjaa.. til en fotografisk markør i kalenderen, for dem der burde være der ?

Desværre. Der er på trods af flere gode navne (og billeder) på udstillingerne et godt stykke vej til at man som betragter kan dele festivalkomiteens tilsyneladende begejstring over alt, hvad man kan klistre etiketten ”fotografi” på og samtidig tale om internationalt snit. 
Der er meget, meget langt til Paris Photo i mere end fysisk forstand.

Nej tak til professionel dans
Skal man tage det for pålydende, lægger festivalen også op til dans med det professionelle fotografi på en bred front.

I DJ:Fotograferne var man begejstret over initiativet i 2010 og støttede det med 50,000 fra ophavsratefonden og bød ind med støtte til en række café udstillinger.

Af en eller anden grund var der i festivalledelsen så lidt interesse for denne håndsrækning til arrangementet, at men end ikke kunne finde plads hverken til sponsornote eller rimelig henvisning til café arrangementerne i festival materialet: 

Samarbejde har heller ikke siden været arrangørernes stærke side, og DJ:Fotograferne har trukket stikket til arrangementet.

Se guid til at finde rundt i udstillingerne på PFs web
Se udstillingens program her

Kommentarer