Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Pulsen på dansk fotografi med STATUS:22

NÆSTE STATUS UDSTILLING FORVENTES
AFVIKLET SIDST i 2022

STATUS:19

pt Logos STATUS:19

Tilbageblik på STATUS:19

* REGISTRERING OG UPLOAD:
 
http://status19.dk

UPLOAD ER LKUKKET.
2354 billeder fra 220 fotografer blev modtaget.
Her af er ca 100 nu kurateret til udstillingen på FOTODAGE VIBORG og i København.

REGISTRERING OG UPLOAD HER
   Kontakt: info@status19.dk   
   > FAQ
   > STATUS:19 home
   >Deltagerbetingelser

TIMELINE STATUS:19
4. februar: Upload åbner kl. 08.00
NY DEADLINE - 4. marts: Upload lukker kl. 12.00.
Uploadede billeder kan færdigøres frem til kl. 23.59
17. marts: Kuratering
Fra 19. marts: besked til dem der får billeder med
30. marts til 30. april: Print ophængning m.m.
3. maj: Udstillingen åbnes.


Ret til ændringer forbeholdes

Visuelle budskaber som fotografier er der hele tiden og overalt omkring os i dagens Danmark. De påvirker os og giver indtryk. Det er nu tid til at stoppe op en stund og få øjnene op for den professionelle kvalitet, der gør en forskel i de fotografier, der omgiver os.

Fotografi, oaser i informationsstrømmens mange ord.
Gode billeder fanger opmærksomhed, fortæller historie, formidler viden og sætter dagsordener som visuelle oaser i den stadig større mængde af digital information.

STATUS:19 – når dansk fotografi er bedst
Udstillingen viser i 100 billeder dansk fotografi i de 5 discipliner:  portræt, journalistisk fotografi, kommercielt fotografi, fotografi til kommunikation og fotografisk kunst. Tilsammen skal det give et billede af, hvor Danmarks professionelle fotografers arbejde befinder sig i dag – og gøre den positive forskel.
4. februar 2019, bliver der åbnet et upload-point til de billeder af dine du mener bør være en del af STATUS:19


KURATERING
STATUS:19s fem kuratorer, udvælger 100 billeder i fem kategorier, der vil udgøre udstillingen og indgå i et katalog, designet til udstillingen og efterfølgende brug.

* Kommercielt fotografi, Thomas Preis, vreative director and founder, THE UNICIORN
* Fotografi til kommunikation, Pipaluk Balslev, freelance billedredaktør, tidl. Trap Danmark, JP/ Politiken, Bonnier Publications
* Journalistisk fotografi
Søren Pagter, Leder af Fotojournalistuddannelsen på DMJX, har bl.a. udgivet bogen "Det Nødvendige Fotografi"
* Kunstfotografi, Sarah Giersing. Arrangør af fotoudstillinger, ansvarlig for Det Nationale Fotomuseum v/Det Kgl. Bibliotek
* Portræt, Thomas Borberg, fotochef på Politikken

FOTODAGE VIBORG
Udstillingen har fernisering 3. maj i Viborgs gamle museumsbygning midt i byen. Efterfølgende skal den på turne i Danmark.
Fra en lokal begivenhed  har det gennem syv år udviklet sig til 3 uger med fotografi i verdensklasse. 3.-26. maj, hylder man gennem et stort program fotografiet i al dets mangfoldighed og præsenterer det som både medie og kunstart. Læs mere på >fotodage.dk​

ET STÆRKT KORT TIL DIT CV
I kølvandet på seneste STATUS-udstilling, var det fornemme katalog, medieomtale, den faglige respekt og billederne på den kuraterede udstilling en stærk platform til egen promovering og CV.
Udstillere bliver honoreret med de anvendte print af egne billeder, der indgår i udstillingen, et antal kataloger samt et symbolsk honorar på 500 kr.

HVEM KAN DELTAGE
Alle professionelle fotografer kan indsende deres bud på fotografier til udstillingen. Det være sig journalistisk fotografi, kommercielt fotografi, fotografi i kommunikation eller fotografisk kunst. Billeder skal være taget 2017, 2018 og 2019.

Følg med i informationerne om STATUS:19 på >
djfotograferne.dk og vores >Facebook

STATUS19 er støtte af DJ:Fotografernes ophavsretfond
___________________________________

STATUS:15 udstillingens billeder blev i 2015 udvalgt blandt mere end 3400 indsendte billeder taget af 320 fotografer, der også blev formidlet i mere end 3000 udleverede kataloger.

Efterfølgende STATUS udstillingerne skal også give et øjebliksbillede af hvordan faglig dygtighed og en dyb kærlighed til fotografiet i dag skiller professionelt fotografi fra trivialiteter.
Fælles for dette store spænd i fotografiet, er formatet. Fire sider i et simpelt todimensionelt plan. Det er her, de professionelle fotografer udfolder deres mange og forskellige kompetencer og gør billedets fire sider til vinduet, fra hvilket de med ét billede får sagt mere end de berømte 1000 ord, hvad udstillingens 100 billeder med tydelighed understregede.


__________________________________

Kontakt: Peter Thornvig
info@status19.dk
+45 40522175

Kommentarer

Martin Esquives Ramos

man, 01/21/2019 - 13:38

Er der nogen grænse for antal billeder man sender ind? Jeg tænker ikke at sende flere hundrede ind, men kunne nok godt sende næsten ti ind...

Manja Wachsmuth

ons, 01/23/2019 - 21:58

Hvor/ hvordan indsender man billeder til udvælgelse/ bedømmelse? Og hvem bedømmer?

Vi er ved at få de sidste brikker til at falde på plads men i Journalistisk fotografi, er det Søren Pagter, DJMX fotojournalistuddannelsen, Kunstfotografi - Forskningsbibliotekar cand. mag. Sarah Giersing, Det Nationale Fotomuseum (Det Kongelige Bibliotek).

Online upload er sat til 2. februar. Der lukkes 4. marts kl 20.00 - Men vi skal lige have de sidste test på plads, og melder der efter de endelige datoer, deltagerbetingelser m.m. ud,
Bh
Peter Thornvig

FINN JOHN CARLSSON

man, 02/04/2019 - 14:24

Hej Peter
Hvordan med udnyttelsesretten af de billeder, der indsendes/udstilles - må de bruges til annoncer for udstillingen, PR m.m. - og er det måske det, de 500 kr. skal dække.
Det kan jeg ikke lige finde noget om.

Munter hilsen
Finn John Carlsson (m.DJ/PF/AIPS)

Hej Finn
Ja, det hele står i deltagerbetingelserne .-)
"Du bevarer alle rettigheder til dine billeder, men giver tilladelse til, at de billeder, der bliver udvalgt, frit kan anvendes i enhver henseende i forbindelse med promovering af udstillingen samt til omtale af denne på fx web, i trykte medier og i forbindelse med evt. TV-omtale.
Evt. anden anvendelse aftales med den enkelte fotograf"

Mogens Laier

man, 02/04/2019 - 17:32

Tillykke Peter, flot arbejde at få den startet ige,

Svend-Erik

tir, 02/19/2019 - 12:33

kommer udstillinger af fotografierne i Den Sorte Diamant i KBH ?

Karoline Lieberkind

man, 03/04/2019 - 09:04

Hvor store skal billederne være når man indsender dem ? Hvilken Resolution ?