Gå til hovedindhold
Bliv medlem

100 fotografier af 61 fotografer udtaget til STATUS:15 udstillingen

Der måtte tages svære valg, da 3400 billeder af høj kvalitet blev omsat til de 100 billeder, der på udstillingen skal give et øjebliksbillede af professionelt dansk fotografi.

Kontakt

Peter Thornvig, udstilligsansvarlig
pt@status15.dk

Nicoline Leisner, eventkoordinator
nl@status15.dk

I arbejdsgruppen:
Mia Bendixen
Kenneth Bo Drabæk

Gennem hele processen har kuratorerne kun kendt identiteten på de 320 deltagerne som et nummer. Fokus har været på billederne og udstillingens design. De har både hver for sig og sammen gennemgået alle indsendte billeder.

Svære valg
Ud over de svære valg mellem de mange fotografiske perler, satte et par tekniske udfordring også tempo på hele processen.  Også med at finde de billeder, der skulle udtages som repræsenter for den høje kvalitet, der kendetegner professionel dansk fotografi i de fem kategorier, kommercielt, kommunikation, journalistik, portræt og kunst.  

Kuratorene
Kristine Kern leder af Fotografisk Center, portræt: ”Helhedsindtrykket af de billeder, der blev sendt ind, var overraskende positivt.  Det er første gang, jeg har kurateret på denne måde og var meget i tvivl om, hvad vi ville få ind. Materialet var meget forskelligartet, men det var jo også en del af ideen.  Et højt niveau inden for alle kategorier, gjorde udvælgelsen ekstra svær. I sidste ende blev nogle af valgene også bestemt af, hvad der kunne fungere sammen og samtidig vise diversiteten. Jeg håber fotografer, der ikke kom med i denne omgang, også deltager næste gang…”

Fotograf Peter Hove Olsen, Politiken,  journalistik: ”Der er stor bredde og kvalitet inden for fotograffaget, og det er spændende at se de forskellige genrer under samme tag.  De indsendte billeder viser tydeligt, at fotografer i dag skal forholde sig bredt til fagets forskellige discipliner. Det er godt at se, at dette ikke er gået ud over den etik,  der skal sikre troværdigheden i de journalistiske billeder”.

ADer Niels Gerding fra Kunde&Co, kommercielt og kommunikation: ”Det har været meget inspirerende ”kun” at se de mange billeder som fotografier, der kan stå alene uden tekster og slogans. Når så kvaliteten også er er meget høj, er opgaven med at skære 3400 billeder ned til 100 virkelig svær. For mig har det ikke så meget været kvalitative fravalg, som fravalg ud fra opgaven at skabe en samlet helhed der vil vise kvaliteten i professionel dansk fotografi.”

Galerist Banja Rathnov Museumsbygningen, kunst: ”Det har været både svært og spændende, at sammensætte de mange retninger inde for kategorien ”kunst”, når der skal favnes værker, der tangere maleriet over tomme byrum til dystre iscenesatte billeder, der rejser spørgsmål som Hvor for lige i 2015? Og så er der endeligt blandt de øvrige kategorier også fotografier,  der godt kunne rummes i kunst kategorien”.

Fra holdet bag STATUS:15 
Når der for første gang etableres en udstilling af denne karakter, vil det naturligt være en udfordrende proces. Og det har det været! Men det er lykkes - og har givet en masse erfaringer og gode ideer til næste gang. 

Tak til de mange der bød ind og støttede ideen bag STATUS:15.
Til dem der ikke nåede deadline. Kom igen! – og i god tid, så vi ikke får lagt serveren ned af de rigtig mange deltager, der ville af med billeder i sidste øjeblik.

Og endelig tillykke og takt til de 61 fotografer, der vil repræsenterer professionelt dansk fotografi på STATUS:15. Billederne vil først kunne ses på udstillingen.

Detlagerne er:

Anthon Unger

Jeanette Land Schou

Nicolai Perjesi

Asger Ladefoged

jeppe Carlsen

Nikolai Linares

Bo Mølgaard

Jonas Olufson

Nikolaj Svennevig

Camilla  Rønde

Jonas Pryner Andersen

Nils Lund Pedersen

Camilla Schiøler

Ken Hermann

Per Morten Abrahamsen

Carsten Snejbjerg

Kenneth Meyer

Peter Klint

Christian  Liliendahl

Kenneth Stjernegaard

Rudy Hemmingsen

Christian Radil

Kurt Hoppe

Signe Birck

Christina Capetillo

Lars Just

Sille Veilmark

Cornelia Gramkow

Maja Karen Hansen

Sofia Busk

Dan Nielsen

Marc  Fluri

Sofie Amalie KLougart

Ditte Chemnitz

Maria Franck

Stuart McIntyre

Emil Lyders

Maria Kejser  Petersen

Søren Bidstrup

Emilia Therese

Maria Warnke Nørregaard

Søren Gammelmark

Flemming Leitorp

Mark Dyer

Søren Staun Petersen

Frida Gregersen

Martin Wendel Damgård

Thomas Dahl

Hélène Mogensen de Monléon

Mikkel Østergaard

Thomas Lekfeldt

Jacob Rosenvinge

Miklos Szabo

Torben Åndahl

Jakob Mark

Morten Rasmussen

Torkil Gudnason

Jasper Carlberg

Nicky De silva

Ulrik Tofte

Ursula Bach