Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Historien om DJ:Fotograferne

DJ:Fotograferne er en specialgruppe i ”DJ - medier og kommunikation”, der organiserer professionelle fotografer og relaterede fagligheder.

Fra bademestre til DJ:Fotograferne

"Fotograferne" blev stiftet 1969 som en forening for fagets svende, og som en en afdeling under Dansk Funktionærforbund, hvor fotografer, bademestre og andre gode folk fandt sammen.

I 1974 brød Fotograferne ud af Funktionærforbundet og blev den mindste LO fagforening, "Fotografisk Landsforbund", der udover fotografer optog tegnere, grafikere og illustratorer og serigrafer.

" DJ:Fotograferne varetager i dag  i samarbejde med DJ, faglige og fagpolitiske interesser for de mere end 900 medlemmer, der som faglærte og selvlærte repræsenterer alle dele af faget som fastansatte, selvstændige, freelancere og elever fra fagfotografuddannelsen på NEXT og Medieskolerne samt samt studerende på DMJX, Fotografisk Kommunikation "

 

Et par år senere, tilsluttede Fotografisk Landsforbund .sig Grafisk Kartel. Efter få år gik i opløsning bl.a. på grund af stridigheder mellem Typografer og Litografer.

Efter yderligt et par år blev Grafisk Forbund dannet med deltagelse af  Fotografisk Landsforbund, Dansk Typograf Forbund,  Dansk Bogbinder og Kartonnagearbejder Forbundet og Dansk Litograf forbund.

Seks år senere i 2000 opløstes Grafisk Forbund som et resultat af den teknologiske udvikling og økonomiske problemer.

Nye teknikker, der gjorde store dele af typografer og litografers arbejdsområder overflødige, fik sammen med ”maskinaftaler" for arbejde med maskiner, der blev udfaset, fik de to stolte faglige organisationer fir Typografer og Litografer til at kollapse.

Efter en urafstemning bland fotograferne i Grafisk Forbund, blev det i 1999 besluttet at fusionere denne gruppe med Dansk Journalistforbund, som specialgruppen "DJ; Fotograferne” pr.1.1.2000.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk