Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Historien om DJ:Fotograferne

DJ:Fotograferne er en specialgruppe i ”DJ - medier og kommunikation”, der organiserer professionelle fotografer og relaterede fagligheder.

Fra bademestre til DJ:Fotograferne

"Fotograferne" blev stiftet 1969 som en forening for fagets svende, og som en en afdeling under Dansk Funktionærforbund, hvor fotografer, bademestre og andre gode folk fandt sammen.

I 1974 brød Fotograferne ud af Funktionærforbundet og blev den mindste LO fagforening, "Fotografisk Landsforbund", der udover fotografer optog tegnere, grafikere og illustratorer og serigrafer.

" DJ:Fotograferne har ca. 900 medlemmer, der repræsenterer alle dicipliner inden for fotograf faget, som selvstændige, freelancere, fastansatte samt studerende og elever "
 

Et par år senere, tilsluttede Fotografisk Landsforbund .sig Grafisk Kartel. Efter få år gik i opløsning bl.a. på grund af stridigheder mellem Typografer og Litografer.

Efter yderligt et par år blev Grafisk Forbund dannet med deltagelse af  Fotografisk Landsforbund, Dansk Typograf Forbund,  Dansk Bogbinder og Kartonnagearbejder Forbundet og Dansk Litograf forbund.

Seks år senere i 2000 opløstes Grafisk Forbund som et resultat af den teknologiske udvikling og økonomiske problemer.

Nye teknikker, der gjorde store dele af typografer og litografers arbejdsområder overflødige, fik sammen med ”maskinaftaler" for arbejde med maskiner, der blev udfaset, fik de to stolte faglige organisationer fir Typografer og Litografer til at kollapse.

Efter en urafstemning bland fotograferne i Grafisk Forbund, blev det i 1999 besluttet at fusionere denne gruppe med Dansk Journalistforbund, som specialgruppen "DJ; Fotograferne” pr.1.1.2000.

I dag har DJ:Fotograferne ca 900 medlemmer der repræsenterer alle dele af faget som fastansatte, selvstændige freelancere og elever.

Fandt du den information du søgte
Tilføj email hvis du ønsker svar retur.