Gå til hovedindhold

DJ i medierne

Her kan du følge med i, hvor og hvornår DJ optræder i medierne.

Lars Werge

Flemming Leitorp Lars Werge

2017

 

12. april: Journalistformand ser sygdomstegn i ministers demokratisyn

Det er ikke en sygdom i samfundet, at der bliver søgt aktindsigter i alt mellem himmel og jord. Det er derimod et sygdomstegn i miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) demokratiopfattelse, at han mener, at de mange aktindsigter er en sygdom i samfundet. Sådan lyder kritikken fra Journalistforbundets formand, Lars Werge.

Læs hele artiklen - Information

31. marts: Mennesker og medier: Reklamesøjler med mundkurv 

Flere kvinder i medierne: Andelen af kvindelige journalister er støt stigende. På uddannelserne i Roskilde, Odense og Aarhus er der flere kvinder end mænd blandt de journaliststuderende. Og om få år vil journalistik være forvandlet fra et mande- til et kvindefag. Dansk Journalistforbunds næstformand, Tine Johansen, diskuterer, hvilken betydning det får for mediernes dagsordener, vinkling og kildevalg. 

Hør hele udsendelsen - DR 

24. marts: Mennesker og medier: TV2-sendetid til salg

Der blev klappet og smilet på torvet i Nyborg, da TV2's "Fællessang med Charlie" sidste sommer gæstede byen. 165.000 kroner kostede det skatteborgerne, og det er god branding, mener borgmester Kenneth Muhs, mens Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard kalder det et skråplan.

Lars Werge udtaler sig 08.00 min. inde i udsendelsen.

Hør hele udsendelsen - DR

24. februar: Dansk Journalistforbund: - Det er helt uhørt i et demokrati

En udelukkelse af flere medier til en pressebriefing med talsmanden for Det Hvide Hus, Sean Spicer, skaber stor debat.

Læs hele artiklen - TV2

23. februar: Journalistformand: Der er grænser for, hvor mange ord man kan oversætte i minuttet

Børn læser mere dansk og lærer flere ord ved at læse dem på undertekster end ved at læse aviser. Det, man læser meget, smitter naturligvis af. Derfor må det også være en politisk bestræbelse at sikre kvaliteten for underteksterne, som hænger sammen med prisen.

Læs hele artiklen - Politiken

9. januar: Formand for DJ om sigtede journalister: Det er at skyde budbringeren.

Mens DF'eren Finn Rudaizky er blevet tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om terrorist Omar el-Hussein, bliver journalister fra BT og Berlingske sigtet for at videreformidle oplysningerne. Formand for Dansk Journalistforbund håber ikke, at de bliver dømt.

Læs hele artiklen - Politiken

4. januar: Afgørelse nærmer sig om betalt frokostpause i DR

Voldgiftssagen om DR-medarbejderes ret til betalt frokostpause begynder i denne uge.

Læs hele artiklen - Mediawatch

2016

19. december: Kroniken: Rul gardinerne op på Slotsholmen, Lars Løkke

Offentlighedsloven skal revideres, står der i trekløver-regeringens regeringsgrundlag. Den såkaldte ministerbetjeningsregel lukker for gennemsigtigheden. Fjern den regel, og anvend samme grundlag som i miljøspørgsmål, så bliver det bedre og mere åbent.

Læs hele kroniken

12. december: Journalistformand om Den Korte Avis: »Det er ikke journalistik«

Det indvandrerkritiske medie Den Korte Avis har på rekordtid mistet 29 annoncører. Ralf Pittelkow, der sammen med sin kone, Karen Jespersen, står bag mediet, mener, at Den Korte Avis er udsat for en hetz.

Læs hele artiklen

7. december: Dagens.dk begæret konkurs

Der er indgivet konkursbegæring mod netmediet, hvor de ansatte ikke har fået den seneste månedsløn. Både ejer og ansatte forholder sig indtil videre tavse om sagen.

Læs hele artiklen

2. december: Lügenpresse, manipulation og kvarte sandheder: Hvem er det, der lyver?

Falske nyhedsmedier og falske nyheder vinder frem på nettet både i udlandet, men også i Danmark. Eksperter påpeger, at det er en farlig tendens, der vil blive mere udbredt de kommende år.

Læs hele artiklen

25. november: Interview om journalisters mangelfulde kildebeskyttelse.

I søndags talte Snowden via link til omkring tusind danske journalister ved et møde i Odense - og han opfordrede til mere opmærksomhed på kilders sikkerhed. Journalistforbundets næstformand, Tine Johansen, erkender, at der nok har været for lidt fokus på kildebeskyttelsen.

Hør hele indslaget 

24. november: Journalistforbund: Troværdighed skal genopbygges efter Se og Hør-sag

Sagen om Se og Hør er uretfærdigt gået ud over andre medier, mener formand for Dansk Journalistforbund.

Læs hele artiklen

22. november: DJ-formand: Alvorligt hvis Ejbøl har brugt sin bestyrelsestitel

Det er meget alvorligt, hvis Jørgen Ejbøl har præsenteret sig som bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus i en henvendelse til udvalg for videnskabelig uredelighed, siger Lars Werge.

Læs hele artiklen

8. november: Werge foreslår pulje til undersøgende journalistik

En millionstor pulje på tværs af medier og platforme skal styrke den undersøgende journalistisk, lyder opfordringen fra Dansk Journalistforbunds formand.

Læs hele artiklen

13. oktober: Lars Werge med i DR2 Debatten ved fogedforbud mod bog om PET 

Er friheden truet? Det spørgsmål blev i denne uge centralt på to måder. Først da Politiets Efterretningstjeneste fik retten til at forbyde offentliggørelsen af en bog om PET i 14 dage - et forbud Politiken overtrådte - dernæst da regeringen fremlagde sit udspil til en lovpakke mod radikalisering. Er pressefriheden truet, eller gik Politiken over stregen? Og er regeringens udspil en trussel mod værdier som tolerance og ytringsfrihed?

Se indslaget

11. oktober: Lars Werge: Ytringsfrihed for nedrullede Facebook-gardiner

Debat: Facebooks ytringsfrihed er præget af andre grænser end dem, vi har i Danmark. Når Facebook fjerner relevante tidsbilleder, går de langt forbi grænsen for det acceptable, skriver Lars Werge, formand i DJ.

Læs hele indlægget

6. oktober: Regeringen vil straffe medier hårdere for krænkelser

Konsekvens: Regeringen varsler nu lovforslag, der skal lægge en "markant hårdere kurs" mod medier, der krænker privatlivets fred eller bringer urigtige historier om personer. Socialdemokratiet bakker op.

Læs hele artiklen

5. oktober: Dansk robot kan skrive 1000 nyheder om dagen

Robotten Mimi kan skrive op til 1000 erhvervsnyheder om dagen ud fra registreringer i CVR-registret.

Se indslaget

8. september: Star Tour: Medierne har skab unødig rejsefrygt

Efter sommerens terrorangreb og uroligheder i Europa ændrede mange danskere ferieplaner. Pressechefen hos Star Tours mener at medierne bærer en del af ansvaret og savner proportionalitet i dækningen. Lars Werge, formand for DJ, er ikke enig i kritikken: ”Det er naturligvis ikke mediernes opgave at forskønne billedet af omverdenen. Og med de terrorhandlinger, der fandt sted på ganske populære turistmål, ville det være helt forkert at undlade at omtale dette.”

Læs hele artiklen

29. juni: Journalister: Dom kan skræmme whistleblowere til tavshed

Dommen er også ærgerlig for fremtidens whistleblowere, mener Lars Werge, der er formand for DanskJournalistforbund og kæmper for en større beskyttelse af whistleblowere.

Læs hele indlægget

12. juni: Politiken: Werge: Kvinder misser lønforhandlinger

Selvom der er stort set lige mande mænd og kvinder i DJ, får mændende næsten 6 procent mere i løn end kvinderne. Formand for DJ, Lars Werge, udtaler: "Det er ærgerligt, at det er sådan. Hvis chefredaktørerne har ambitioner om ligestilling, kan de starte på et håndfast niveau, nemlig ved at give kønnene det samme i løn. Werge ser barsel som den støreste årsag til løngabet men mener også, at andre faktorer som anciennitet, aftenarbejde og deltid spiller en rolle.

Læs hele artiklen

2. juni: Altinget: Werge: DR-debat har antaget en platform

Lars Werge argumenterer i et debatindlæg på Altinget.dk for, at debatten om DR de seneste år har antaget en form, hvor den primært handler om platforme i stedet for om indhold. Han mener, at Danske Medier får lov at sætte den politiske dagsorden på medieområdet og at vi trænger til at public service-begrebet bliver defineret på ny.

Læs hele indlægget 

31. maj: DR2: Lars Werge i DR2 Morgen om Clement Kjersgaard-sagen

Se Lars Werge i et længere interview om Søren Pinds boycot af Clement Kjersgaard. Interviewet starer ved 1:19:30.

Se interviewet her

30. maj: Politiko: Journalistforbund: Pind bestemmer ikke, hvem der interviewer

I anledning af Uffe Elbæks kritik af Clement Kjergaards interviewstil, meddelte Søren Pind, at han ikke længere ønsker at stille op til interview med selvsamme journalist. Lars Werge finder det bekymrende, at Søren Pind agter at boykotte DR's journalist Clement Kjersgaard: "Jeg mener, han er helt på vildspor, når han vil gøre det. Han kan ikke bestemme og skal ikke bestemme, hvem han vil lade sig interviewe af."

Læs hele artiklen

10. maj: Altinget.dk: Dansk Ungsoms Fællesråd vil bygge debatkrav ind i mediestøtten

Formanden for Dansk Ungdoms Fællesråd vil belønne de medier, der rydder op i debatsporet. Gør de det ikke, skal de rammes på mediestøtten. Lars Werge mener ikke, at konsekvenser for mediestøtten er den rigtige løsning: "Jeg er enig i, at der er en form for lidelse, men jeg er ikke sikker på, at hans medicin er den rigtige. Jeg tror måske på en form for samtaleterapi - hvis vi skal blive i den metafor."

Læs hele artiklen

29. april: DR P1: Mennesker og medier

Tempoet i mediebranchen er et problem, men ingen tør trække håndbremsen. Lars Werge, diskuterer konsekvenser og perspektiver med Rasmus Nielsen, næstformand i Danske Medier.

Hør hele programmet 

26. april: DR: Kritikere: Uacceptabelt at skyde budbringere i LuxLeaks-sag

Tre personer sidder på anklagebænken i en sag om 300 lækkede dokumenter, som lukrative sktteaftaler for multinationale selskaber i Luxembourg. En journalist er blandt de sigtede. Sagen er den første, hvor dem, der har afdækket sagen, bliver holdt ansvarlige. Formand for DJ Lars Werge mener, at det er under al kritik: Min holdning er helt grundlæggende, at vi ikke skal straffe dem, der komme med nyhederne.

Læs artiklen her

27. marts: P4 Fyn: #Kbhalarm

P4 Fyn har med hashtagget #Kbhalarm sat fokus på det faktum, at mange medier er så fokuserede på, hvad der sker i København og omegn, at det resulterer i en meget skæv mediedækning. I dette radioindslag fortæller Lars Werge om, hvordan han udløste en #Kbhalarm på Twitter, fordi Politiken havde lavet en artikel om arrangementer på kvindernes kampdag den 8. marts, som alle foregik i København.

Hør hele indslaget

12. marts: Information: Debat: Hvor bliver dagpengeløsningen for de selvstændige af?

Sammen med en række andre fagforeningsfolk har Lars Werge, som er formand for DJ, lagt op til debat om dagpengeforliget, som blev vedtaget i oktober 2015. De mener, at det nye forlig gør, at den store del af arbejdsstyrken, der er atypisk beskæftiget, kommer i klemme. "Dagpengesystemet skal fremover tilpasses, så det i højere grad passer til det nuværende arbejdsmarked med forskelligartede arbejds-, ansættelses- og aflønningsforhold."

Læs hele artiklen

2. marts: Jyllands-Posten: Når en kommission bliver til, lukker myndighederne og de involverede i "som en østers"

Det er et demokratisk problem, at både myndigheder og de involverede parter holder på informationerne og lukker i, lige så snart en undersøgelseskommission er nedsat i en sag. Det mener iagttagere bl.a. med henvisning til den aktuelle Tibet-sag. Ifølge Dansk Journalistforbund har lukketheden omkring undersøgelseskommissionerne taget overhånd. Lars Werge udtaler: "Vi oplever tit, at det sker med de her undersøgelser. Det virker, som om at man fra myndighedernes side bruger det til at trække en anmodning om aktindsigt i langdrag. Man siger: Hvis vi skal undersøge det, så kan I ikke også gøre det."

Læs hele artiklen

1. marts: Avisen.dk: Fagforbund forlanger pensions-penge ud af Ryanair

Selvom PFAs aktier i flyselskabet giver et pænt afkast, kan man som fagforbund ikke tillade sig at tjene penge på et selskab, der ikke ønsker at tegne overenskomster. Det er holdningen hos DJ, som forlanger at pensionsselskabet PFA sælger sine aktier i Ryanair: "Dansk Journalistforbund støtter naturligvis ikke investeringer i selskaber, der undergraver overenskomsterne og den danske model så systematisk, som Ryanair gør."

Læs hele artiklen

18. februar: Politiken: Ombudsmanden kritiserer smøleri med aktindsigt i justitsministeriet

Selvom dokumenterne var fremfundet, gik der mere end 200 arbejdsdage før Justitsministeriet færdigbehandlede Politiken-journalist Jakob Sheikhs anmodning om aktindsigt i en række dokumenter om radikaliseringstiltag. Det er for længe, mener ombudsmanden, der kritiserer sagsbehandlingstiden. Lars Wege udtaler: "Det kan jo næsten se ud, som om embedsværket prøver at sætte en osteklokke ned over Slotsholmen".

Læs hele artiklen

14. februar: Politiken: Debat: Journalistikkens valuta er og bliver troværdigheden

I et debatindlæg i Politiken giver DJ's formand Lars Werge udtryk for en bekymring omkring journalistikkens troværdighed og uafhængighed. Han stiller spørgsmålet om, hordan vi styrker troværdigheden igen efter en række dårlige sager i dansk journalistik. Lars Werge mener, at det især er chefredaktører og ledende redaktionschefer, der må tage ansvar: "De har et særligt ansvar for at gå foran flokken og være det lysende eksempel".

4. februar: Business.dk: TV2-direktørs nye rolle i Nykredit møder kritik

Den kommende børsnotering af Nykredit betyder, at TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup, bliver ny næstformand i Nykredit. Formanden for DJ, Lars Werge, mener, at det kan være svært at forene de to poster. Han udtaler: "Det kræver, at hun er meget opmærksom på de udfordringer, det kan give".

Læs artiklen

31. januar: Altinget: DJ: Public service er indhold og ikke form

DR bør bedømmes på indhold og forpligtelse. Ikke på seer- og lyttertal eller hvilken platform indholdet udgives på, skriver Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund.

Læs debatindlægget

31. januar: Berlingske: Er dansk journalistisk i forfald?

Hvert år ligger journalisterne i bunden i diverse troværdighedsanalyser kun overgået af politikere og bilforhandlere. Flere fagfolk, heriblandt DJ's formand Lars Werge, mener at billedet er mere nuanceret end som så. Han udtaler: "Vi har lige nu nogle enkeltsager, der gør, at rigtig mange journalister føler, at standen er under beskydning. En meget kritisabel praksis i Se & Hør smitter også af på de dele af branchen, der ikke kunne drømme om at bruge tilsvarende metoder."

Læs artiklen

30. januar: Politiken: Kritik: Medicinalgigant vil købe journalisters loyalitet

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline vil betale uafhængige journalister for bedst mulig omtale af et lægemiddelstudie som præsenteres i maj måned. "Det virker helt skævt", siger formand Lars Werge og fortsætter: "Kunne du forestille dig en Christiansborg-journalist fra Politiken, der samtidig modtager penge fra Venstre for rådgivning af, hvordan partier vil stå sig bedre i medierne? [...] Nej vel. Jeg har aldrig hørt om sådan en ordning før. Vi skal jo være ubestikkelige som journalister."

Læs artiklen

30. januar: Information: Kun hver fjerde kilde i medierne er kvinde

Selvom flere medier er opmærksomme på at forbedre kønsbalancen blandt deres kilder, udgør mænd stadig 75 procent af de personer, der omtales eller citeres i nyhederne. Det er et fald i forhold til 2010, hvilket bekymrer formanden for DJ Lars Werge: "Det er bekymrende tal, for selv om man ikke nødvendigvis skal lave nyheder ud fra et ligestillingssigte, så viser det, at medierne ikke afspejler det faktum, at kvinder udgør godt og vel halvdelen af den danske befolkning."

Læs artiklen her 

20. januar: Jyllands-Posten: Farvel til klik-finten

I et debatindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside kritiserer DJ's næstformand Tine Johansen JP for ukritisk at lægge spalteplads til et sexistisk indlæg om Helle Thorning-Schmidt skrevet af Mikael Jalving. Hun udtaler: "Debat må gerne have kant. Det skal den faktisk for at være god. Men det undrer mig, at et stort medie som Jyllands-Posten vil lægge platform til useriøse og nedladende holdningstilkendegivelser i blogform".

Læs indlægget

13. januar: Radio24syv: Lars Werge om manglende angivelse af etnicitet i voldtægtsdokumentar på DR

I DR-dokumentaren "Jeg blev voldtaget", der handler om en 25 årig kvinde der efter en julefrokost blev voldtaget af tre mænd, nævner DR ikke at de anklagede voldtægtsmænd er indvandrere. Er det i orden? Det spurgte Radio24syv DJ's formand Lars Werge om.

Hør indslaget

12. januar: Altinget.dk: Debat: DJ: Drop Slå først, Frede-taktikken

DR skal ikke gøres til den store synder i den nye medieåbenbaring, men bør i stedet for støttes økonomisk og politisk, skriver Lars Werge, formand for DJ. Han udtaler: "For mig er det indlysende, at løsningen på de private mediers udfordringer ikke er at beskære DR’s virke".

Læs debatindlægget

8. januar: Politiken: Puk Damsgaard vinder dansk journalistiks fornemmeste pris

Fredag den 8. januar blev journalistforbundets pris Cavlingprisen uddelt på nationalmuseet under stor pressebevågenhed. Pisen gik til Puk Damsgaard, som får den prestigefyldte pris for en stribe reportager fra blandt andet Syrien og ikke mindst bogen "Ser du månen, Daniel", der handler om Islamisk Stats kidnapning af den danske fotograf Daniel Rye.

Læs artiklen

8. januar: Børsen.dk: Lars Werge: Børsen skal stå på egne ben

Mangfoldigheden i avisernes dækning af erhvervslivet skal bevares. Derfor er det vigtigt, at Børsen kommer til at bestå som selvstændig avis også efter den er købt af JP/Politikens Hus. Lars Werge er i sig selv ikke bekymret over købet, men sender samtidig en klar opfordring til de nye ejere af Børsen. "Det er klart, at mangfoldigheden skal bevares. Det betyder, at Børsen meget gerne skal bestå som selvstændig avis".

Læs artiklen

Fandt du den information du søgte