Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Visse gener for lejere af Ravelinen de næste tre år

Forsvarsministeriet, der ejer Ertholmene - de to øer Christiansø og Frederiksø - har netop sammen med fonden Realdania og Augustinusfonden offentliggjort et stort ombygnings- og restaureringsprojekt over de næste tre år for Store Tårn på Christiansø.

Af Villy Dall,
formand for Journalisternes Feriefond

Store Tårn ligger tæt op ad huset Ravelinen, som Journalisternes Feriefond i mange år har været lejer af sammen med Skuespillerforbundet, således at Skuespillerforbundet disponerer over huset i skolernes sommerferie, mens Journalisternes Feriefond disponerer over huset resten af året.

I en pressemeddelelse fra Realdania hedder det om projektet for Store Tårn:

”Et nyt projekt skal ikke bare sikre tårnet for eftertiden gennem en omfattende restaurering, men samtidig gøre det til en attraktion for øens besøgende. Tårnet bliver overdækket med et glastag, der etableres med et fald ind mod tårnets indre mur, så taget ikke kan ses udefra. Projektet tager udgangspunkt i et skitseprojekt af arkitekt Mette Maegaard Nielsen. Projektet er nyskabende og samtidig så nænsomt mod den historiske bygning, at det allerede har fået positivt tilsagn fra fredningsmyndighederne.

Sammen med glasoverdækningen vil et indskudt dæk i tårnet skabe et unikt arkitektonisk rum, der skal være rammen om skiftende kunstinstallationer. Tårnets underetage vil – ligesom i fæstningstiden – henligge i næsten total mørke, men ligeledes danne ramme for kulturoplevelser.

Tårnet skal i turistsæsonen være åbent dagligt – fra den første turistbåd ankommer til den sidste afsejler. Projektet går i gang i 2014, og det forventes, at Store Tårn er klar til de første besøgende i løbet af 2017.”

Naturligvis får dette byggeprojekt betydning for vore medlemmer og deres lejemål af Ravelinen. Men det er vigtigt at slå fast, at lejemålet ikke er opsagt.

Byggearbejderne forventes at gå i gang senest lige efter sommerferien 2014, måske tidligere, og altså vare de næste tre år, naturligvis især i sommerhalvåret.

Bag Ravelinen skal der etableres en oplagsplads for byggeriet, og ikke mindst vil nok de fleste af øens mange gæster de kommende tre sommersæsonen lægge vejen tæt forbi Ravelinen for at se på byggeriet på Store Tårn.

Det kan således ikke undgås, at vore medlemmer under ophold i Ravelinen vil opleve, at deres ferier ikke kan foregå så ugeneret som hidtil. Men det er et vilkår for, at fonden kan bevare lejemålet også i byggeperioden over de næste tre år.

Fondens bestyrelse arbejder tæt sammen med Christiansøs administrator på de mere langsigtede løsninger på lejemålet i forhold til den fremtidige drift af Store Tårn.

 

Kommentarer