Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Din AKUTLinje

AKUTLinjen er tilgængelig for DJ's medlemmer døgnet rundt.

Opstår en episode, hvor du får akut brug for mediejuridisk bistand, opfordres du til straks at ringe til AKUTlLinjen. Her kan du få hurtig rådgivning i sager om ytrings- og pressefrihed.

Ring til AKUT-Linjen:

3342 8010

AKUTLinjen er døgnbetjent. På hverdage mellem kl. 9 og kl. 16 går samtalerne til Dansk Journalistforbunds omstilling, der sørger for, at du får et hurtigt og kvalificeret svar. Før kl. 9 og efter kl. 16 og i weekenderne omstilles opringningen til en mobiltelefon, hvor der kan indtales en besked, som herefter vil blive besvaret af den vagthavende.

DJ har et højt beredskab i sager om rådgivning vedrørende aktindsigt, privatlivets fred, fotografering, kildebeskyttelse, beslaglæggelse, vidneafhøring, offentlighed i retsplejen, ophavsret og andre mediejuridiske emner, der har betydning for DJ-medlemmernes professionelle virke.

AKUTLinjen har et dobbelt formål

Det er for det første vigtigt, at professionelle DJ-medlemmer kan hente præcis viden om deres rettigheder og ansvar, også selvom der ofte vil være tale om at få en vurdering af den rådgivning, som mediearbejdspladsens egne jurister har givet.

For det andet stiller en sådan rådgivning krav til et højt vidensberedskab og giver dyb indsigt i hverdagens mange komplicerede problemstillinger. Det gør DJ bedre egnet til at kunne sætte sig ind i medlemmernes problemer og bære dem videre til myndighederne med forslag til forbedring af lovgivning, procedurer mm.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk