Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Depotsikring af pensionsopsparing

Det er vigtigt, at du depotsikrer din pensionsopsparing til dine efterladte. Ellers kan de miste den opsparing, du har betalt til gennem et helt liv.

Din dødsfaldsdækning bør du også sikre til dine efterladte eller begunstigede.

Sådan tjekker du, om dine efterladte er sikret godt nok:

Forsikring

Som medlem af DJ har du enten via din ansættelse eller gennem dit eget valgt en gruppelivsforsikring, der blandt andet indeholder en dødsfaldsdækning kaldet PFA Liv.

Pengene bliver udbetalt til dine nærmeste pårørende eller andre, som du har begunstiget. Nærmeste pårørende er din ægtefælle eller registrerede partner. Din samlever kan få udbetalt pengene, hvis I har boet sammen i to år eller bor sammen og venter, har eller har haft barn sammen. Hvis du ikke har nogen ægtefælle/registreret partner eller samlever, er det dine eventuelle børn, der vil få udbetalt pengene. Hvis du ikke har nogen børn, vil pengene blive udbetalt til dine arvinger ifølge testamente eller arvelovens regler.

Bemærk: Hvis du har afleveret en begunstigelseserklæring på din dødsfaldsdækning hos et tidligere pensionsselskab bliver den ikke automatisk flyttet med over til PFA på grund af registerlovgivningen. Derfor skal du kontakte PFA direkte, hvis du ønsker at begunstige andre end dine nærmeste pårørende.

Pensionsopsparing

Din pensionsopsparing, som kan være placeret i et eller flere pensionsselskaber eller pengeinstitutter, kan allerede være sikret tilstrækkeligt til dine efterladte i tilfælde af din død før eller efter pensionering.

Men det er en rigtig god idé at kontakte pensionsselskabet eller banken og helt konkret få bekræftet, at dine pensions-opsparinger er sikret til dine efterladte, såvel før som efter at du selv er begyndt at bruge af opsparingen.

Er sikringen ikke allerede lavet, så overvej her og nu, om ikke det vil være det mest rigtige at gøre for dig, og i så fald om det kan lade sig gøre, at lave den sikring Sikringen har forskellige navne afhængigt af det konkrete pensionssel-skab — fx depotsikring, opsparingssikring og værdisikring — men de dækker over det samme.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk