Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Danske Mediestuderende

Kære mediestuderende

En steppebrand har bredt sig udover mediebranchen, efter Sofie Linde fortalte sin historie om sexisme i mediebranchen. Det ville være fantastisk at kunne sige, at hendes oplevelser var et engangstilfælde. Men det ved vi, at det ikke er. Alt for mange studerende i medie- og kommunikationsbranchen har oplevet sexisme og seksuel chikane. Det er ikke i orden.

Fra DMS' side vil vi gerne sige, at døren altid er åben. I Dansk Journalistforbund sidder rådgivere klar til at hjælpe, hvis I har været vidne til, at grænser er blevet overtrådt - hvad end det var jeres egne eller andres. Brug det.

Men samtidig vil vi også gerne understrege, at det aldrig er den krænkedes skyld, hvis grænser bliver overtrådt. Det er chefernes og institutionernes ansvar, at arbejds- og undervisningsmiljøet er i orden, og at alle føler sig trygge. Derfor skal der kun lyde en stor opfordring til, at I siger fra, og at I blander jer i debatten. Men vi forstår også godt, hvis det er utrygt, skræmmende og ubehageligt. Læs mere om, hvad man kan gøre, hvis man bliver udsat for ubehagelige oplevelser

I DMS er vi i dialog med skoler, Dansk Journalistforbund og arbejdspladser for at finde ud af, hvordan vi skaber bedre arbejds- og studiepladser. Hvis I har nogle bud eller oplevelser, som I gerne vil dele, hører vi gerne fra jer. 

DJ har lavet en guide om sexchikane

Ellers så glæder vi os til og håber på et efterår, der står i løsningernes og festlighedernes tegn. På trods af corona glæder vi os fx over, at vi stadig kan fejre Kravlingprisen 2020, hvor alle forholdsregler er taget.

Pas på jer selv og hinanden - og sig til, hvis vi kan hjælpe jer med stort som småt.

Mange hilsner på vegne af formandskabet i Danske Mediestuderende
Mie Hovmark

baggrund

Formand: Rane Rosencrone von Benzon
Næstformand: Maria Moldt
Landskasserer: Asger Skovdal Jepsen