Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sofie Linde modtager Carsten Nielsen legatet

Sofie Linde modtager Carsten Nielsen legatet 2020 fordi hun "med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten."

Sofie Linde

Jacob Nielsen Sofie Linde modtog i efteråret DJ's Carsten Nielsen legat. Nu har hun også modtaget prisen som Årets Kommunikatør

Carsten Nielsen var den første formand for Dansk Journalistforbund. Hvert år uddeles Carsten Nielsen legatet til forbundsmedlemmer, der ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds­- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats”.

I 2020 er der for første gang blevet uddelt to legater

Invitation til debatarrangement 29. oktober: Hvordan kommer vi sexisme til livs?

Jacob Nielsen Sofie Linde får overrakt Carsten Nielsen legatet 2020

Ved overrækkelsen af legatet holdt DJ-formand Tine Johansen, på vegne af Carsten Nielsen legatets komite, Maj Munk, Jens Ringberg, Pernille MacDalland, Lars Lindskov og Tine Johansen selv følgende tale til Sofie Linde:

Kære Sofie

Du er modtager af journalistforbundets Carsten Nielsen-legat som anerkendelse af din fantastiske måde at sætte en vigtig dagsorden på.

Med legatet følger 20.000 kroner og en skulptur af Jørgen Haugen Sørensen.

Carsten Nielsen var forbundets første formand, og i hans navn er oprettet det her legat, som hvert år gives til et medlem, der ’med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig, faglig indsats’.

Det må man sige, at du har!

Du vidste muligvis ikke selv, hvad du satte i gang, da du i starten af september fra scenen kickstartede en debat, som har fået jorden til at ryste.

Syv uger senere er verden en helt anden, end da du trådte ud på scenen.

Du brugte klogt dine forcer; humoren, modet og skarpheden til at sætte foden ned på vegne af en hel generation af kvinder.

Du forlangte et opgør med de gamle strukturer og kulturer, ikke bare hvad angår chikane og krænkelser, men også hvad angår ligeløn, lige rettigheder og generelt ligeværd.

Du fortalte unge piger og kvinder, at man godt kan sige fra og alligevel blive valgt til. Og dermed er du blevet selve ansigtet på oprøret mod et ulige og ufrit arbejdsmarked. En revolutionshelt.

Tak for, at du gav andre kvinder i tusindtal modet til også at sige fra og kræve en ny, mere lige og tryg verden.

Du slog tonen an til det største kor af stemmer i nyere tid. Du satte bevægelsen i gang. Nu er det op til alle os andre at holde fast og skubbe på forandringen.

Så på vegne af ikke bare dine nuværende kolleger, men også fremtidige kolleger: Tak!

Udover Sofie Linde har også Steffen Lilmoes modtaget Carsten Nielsen legatet 2020

Kommentarer

Else Højgaard

lør, 10/24/2020 - 18:42

Så fortjent til dem begge

Charlotte Rorvig

lør, 10/24/2020 - 20:31

Det er fuldt fortjent

Poul Sabroe

man, 10/26/2020 - 15:36

Denne frk. Linde har egenhændigt skabt en folkedomstol, hvis speciale det er at kaste snavs på midaldrende, unavngivne mænd og henrette offentlige personer med hang til charme og en god fest. Damen er lykkedes med at opbygge et mistænkeliggørelsens inferno af et samfund, der gør Kafka til en ren darling. Dygtigt, frk. Linde! Helt på sin plads med en pris. Skal hun ikke have en til? Jeg skammer mig over at være medlem af DJ. Med venlig hilsen Poul Sabroe

Kære Poul.
Nej. Sofie Linde brugte stærkt sin platform til at fortælle om en personlig oplevelse med krænkende adfærd - og i øvrigt også med uligeløn og uligestilling.
Den tale satte gang i en mindre revolution, og nu er det op til alle os andre gribe og skubbe på for en forandring.
Det er ganske enkelt ikke rimeligt at bebrejde hende for, hvordan andre har brugt det momentum, hun har skabt.

Nineth

tir, 10/27/2020 - 12:14

Så velfortjent - KÆMPE tillykke Sofie ??❤️