Gå til hovedindhold
Bliv medlem

FreelanceSeminar skifter navn

Når FreelanceGruppen åbner dørene til et af årets højdepunkter i 2018, bliver det ikke til ”FreelanceSeminar 2018”, men til ”FreelanceFestival 2018”.

FreelanceSeminar 2017 Peter Øvig

Thomas Arnbo FreelanceSeminar 2017 - Peter Øvig fik mange til at grine fredag aften.

Som noget nyt er vi gået sammen med DJ om at arrangere den perlerække af  indsigt, viden og fællesskab, som FreelanceSeminaret repræsenterer. Som et forsøg, bliver det DJs ”Freelanceforum”, der hidtil er blevet afholdt hvert andet år, slået sammen med FreelanceSeminaret i 2018. Det betyder, at også andre freelancere end medlemmer af FreelanceGruppen bliver inviteret til at deltage.

Rettidig omhu med økonomien
2018 bliver det sidste år, hvor FreelanceGruppen har en stor pose ophavsretsmidler til at arrangere seminar, kurser og andre faglige tiltag. Fremover må vi tænke nyt, hvis vi stadig skal kunne arrangere disse tilbud for medlemmerne, og en af vejene er at samarbejde med forbundet om et fælles freelance-arrangement. Blandt andet for at kunne skabe økonomi til et seminar/festival på nogenlunde samme niveau som tidligere. FreelanceFestival 2018 vil vise, om dette samarbejde er en god ide. Om det fremover skal foregå hvert år eller hvert andet år, er endnu uafklaret.

FreelanceFestival 2018 byder på forandringer
Programmet for FreelanceSeminar 2018 ligger endnu ikke klar i detaljer, men en del vil blive anderledes, sammenlignet med tidligere år. Vi vil for eksempel begynde lidt tidligere om fredagen og vil udvide antallet af spor for at få plads til det hele. Også den personlige rådgivning (FUS/BIZ-samtalerne) vil foregå på en anden måde.

Tidsrummet ligger fast og er stadig den 23. – 25. februar 2018. Stedet bliver Kobæk Strand Konferencecenter ved Skælskør, samme sted som FreelanceSeminar 2016 blev holdt.

Programmet er skabt i fællesskab
Som altid bestræber arrangement-gruppen sig på, at sammensætte et program med interesse for så mange fagligheder og freelance-former som muligt. Igen i år har vi fået fantastisk god hjælp fra de medlemmer, der ofrede en halv dag på et idéudviklingsmøde. Det var uhyre frugtbart, og ideerne herfra vil komme til at sætte præg på de tre halve dage i slutningen af februar.

Temaet: Freelancer over alle grænser
Selv om meget bliver nyt og anderledes, vil der stadig være et overordnet tema for FreelanceFestivallen. ”Freelancer over alle grænser” er overskriften i 2018. Over alle grænser skal forstås helt bogstaveligt. Altså et fokus på samarbejde med freelancere i andre lande. På at sælge historier, billeder, grafisk design og andre ydelser til kunder i andre lande. Og selvfølgelig at hente historier i andre lande.

Temaet ”Freelancer over alle grænser” kan dog også handle om andre grænser end landegrænser. Faggrænser og grænser for virkefelt og brug af ytringsfriheden f.eks.

Alt det vil der komme mere om i den kommende tid.

Venlig hilsen FreelanceGruppens seminarudvalg 

Kommentarer

Karin Bech

tor, 11/09/2017 - 07:18

Hej, der er lige et sted, hvor det er smuttet, og der står FreelanceSeminar 2018 - første linje under mellemrubrik nr. 2.

Men ellers en rigtig go' ide at slå seminar og forum sammen og invitere andre (som måske også kan blive motiverede til at melde sig ind hos os)!

Én ting undrer mig lidt i den forbindelse: Hvis FLG stadig har generalforsamling om lørdagen, hvad skal de andre så lave i den tid? Eller flytter I generalforsamling til fx fredag eller søndag?

Hej Karin
Vi holder kun åbent for andre end medlemmer af FreelanceGruppen om fredagen. Derfor har vi ikke problemer med ikke-medlemmer, der keder sig, mens vi andre holder generalforsamling. Det er folkene fra DJ, der står for programmet om fredagen. Så der bliver en slags FreelanceForum, hvorefter det mere er som det gamle seminar om lørdagen og søndagen. Det er sådan DJ helst vil have det. Hilsen Morten

Ib Erik Christensen

tor, 11/09/2017 - 12:14

Hej , lige en kommentar:
Jeg har altid været meget frustreret over at deltage i årets FreelanceSeminarer. Følt, at jeg blev snydt for masser af god, brugbar viden.
Seminarerne har budt på en lang række af gode, interessante og spændende indlæg. De har været meget relevante for mit liv som freelancer. Men alt for meget har været umuligt at deltage i med flere spor der kører samtidig. Det giver et stort spild af god input.
Det er mig ubegribeligt, at ingen har fundet på at optage indlæggene og tilbyde dem bagefter, så vi kan se det, vi gik glib af bagefter online. Andre kan godt finde ud af det og nu varsler I endnu flere spor - endnu mere afsporing. Det håber jeg ikke uden at I tilbyder optagelser efterfølgende. Andre livestreamer og optager på livet løs. Se nu at få gjort noget ved det problem.

.

Morten Bergholt, seminaransvarlig, FreelanceGruppen

fre, 11/10/2017 - 12:47

Som svar til af Ib Erik Christensen

Tak Ib Erik for din kommentar. Det glæder mig, at det lykkedes for os at arrangere så mange interessante indslag på vore seminarer, at du ikke kan nå det hele. Det vil jeg kalde et luksusproblem, for hvis vi kun kørte i et spor vil mange sikkert ikke blive tilgodeset med netop det, de interesserer sig for. Du er ikke den eneste, der har nævnt det. Derfor er det velkomment, at du foreslår en løsning med streaming eller video-optagelse. Det er ikke sikkert, at vi har penge til det i budgettet, men vi vil undersøge, om det kan lade sig gøre. Nogle af oplægsholderne vil sikkert ikke være med på det. Men nu må vi se. Hilsen Morten

Morten Bergholt, seminaransvarlig, FreelanceGruppen

fre, 11/10/2017 - 12:57

Det kan være svært at vænne sig til "FreelanceFestival" når nu har heddet "FreelanceSeminar" så længe. Men det kommer nok hen ad vejen.