Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ igangsætter flytteprojekt

Hovedbestyrelsen i DJ har givet mandat til, at DJ kan finde et nyt hovedsæde. Dermed er der lagt op til, at forbundet flytter til et nyt og moderniseret medlemshus i løbet af 2018. Visionen er, at KS og AJKS som DJ allerede arbejder tæt sammen med, flytter med.

Siden Dansk Journalistforbunds første dage i 1961 har hovedsædet ligget på Gammel Strand 46 i hjertet af København. Det er her medlemmerne har haft deres gang, og det er her ”Journalisternes Hus” er blevet etableret som en fast base for mediefolk igennem årtier.

Men det har længe knebet med pladsen, og derfor har DJ måttet leje andre lokaler på Gammel Strand for at medlemmer og ansatte har kunnet have kontorer og mødelokaler. Faktisk har DJ i dag kontorer og mødelokaler på tre andre adresser end i hovedhuset. Kun huset i nummer 46 ejes af DJ.

Derfor har det længe ligget i kortene, at DJ var nødt til at finde nye lokaler for at kunne være det imødekommende og åbne medlemshus som kræves af en moderne fagforening.

Og det skridt har Hovedbestyrelsen nu godkendt, så der kan findes et passende hus i indre København, der kan være DJs hovedsæde i mange år fremover.

”Visionen er, at vi skal skabe et hus, hvor alle vores medlemmer har lyst til at komme, og hvor medlemsgrupper, foreninger og enkelte medlemmer kan mødes, finde inspiration og netværke. Det er en mulighed for at gentænke, hvordan de fysiske rammer skal være i en moderne fagforening”, siger DJs formand Lars Werge.

I et nyt hus skal der således både være mulighed for at afholde konferencer, flere medlemsmøder og bedre mulighed for, at medlemmer og ansatte mødes på kryds og tværs i tidssvarende lokaler og moderne faciliteter.

Om visionen om at flytte sammen med KS og AJKS siger Lars Werge:

”Jeg er glad for, at vores gode samarbejdspartnere i KS har valgt at ville være med til at skabe et levende medlemshus. Vi har allerede et godt samarbejde på en række områder, og jeg er sikker på, at det, at vi forhåbentlig kommer til at være tættere på hinanden fysisk, også vil styrke samarbejdet til glæde for de to organisationers forskellige medlemmer”, siger Werge og fortsætter:

”Ligesom hos os har KS det forbehold, at vi skal kunne blive enige med hinanden om en samarbejdsaftale, men jeg er overbevist om, at det største skridt i beslutningsprocessen nu er blevet taget.”

Hvad skal der ske med Journalisternes Hus?

Hvad der skal ske med DJ’s ejendom på Gammel Strand 46 har Hovedbestyrelsen ikke taget stilling til, ligesom de endelige økonomiske beregninger afhænger af, at det rigtige hus findes.

Det er både en mulighed at beholde huset, og leje det ud eller det kan komme på tale at sælge huset, der naturligt nok har oplevet en markant værdiforøgelse siden starten af 1960´erne.

Kommentarer

Dorte Quist

man, 08/28/2017 - 12:21

Hvorfor er det, at det nye, moderniserede journalisthus partout skal købes i Indre København til de enorme boligpriser, der er i det område? Hvorfor kan DJ's medarbejdere ikke arbejde ud fra Vanløse, Valby, Hvidovre, etc., hvor boligpriserne er langt lavere? Herfra kan medarbejderne og gæsterne tage taxi, metro, bus og s-tog frem og tilbage til indre by, hvis man har behov for det.
Mvh
Dorte Quist

Ja. Det samme var min umiddelbare tanke, da jeg læste om flytteplanerne. Det vigtigste må være, at der er gode transportforbindelser for medlemmerne, hvilket der jo absolut er i omegnskommunerne. Hvis der så oven i købet var parkeringsmuligheder, ville det jo også være en ekstra gevinst. mvh Lisbeth Petersen